• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Műszeradomány a GYEK-nek

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Testösszetétel mérőt és multifunkciós betegőrző monitort, valamint meglepetés ajándékokat hoztak a GYEK két osztályának.

Ötmillió forint értékű műszeradományt adtak át tegnap délután a budapesti székhelyű Bársonyszív Alapítvány képviselői a miskolci megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK).


A 2003-ban alakult alapítvány ez évi munkája eredményeként decemberben három kórháznak nyújtottak és nyújtanak át életmentő készülékeket: a Mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban működő GYEK-nek, valamint a Budai Gyermekkórháznak.


Miskolcra testösszetétel mérőt és multifunkciós betegőrző monitort, valamint meglepetés ajándékokat hoztak a GYEK két osztályának. A tegnap délután átadott műszereket – melyek megvásárlását a Magyar Fejlesztési Bank, valamint a tiszaújvárosi Inno-Comp Kft. támogatta – a III. csecsemő- és gyermekosztály, illetve a gyermeksebészeti osztály kapta meg.

Mint arról dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa tájékoztatott, a testösszetétel analizátor hiánypótló műszer a III. csecsemő- és gyermekosztályon. Nagyjelentőségű lesz a prevencióban, hiszen a hazánkban vezető halálokként szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére már a gyermekkorban készülni kell. A műszer segítségével az osztályon kezelt, túlsúlyos gyermekek számára tudományosan megalapozott programot biztosíthatnak a szakemberek, hiszen az analizátor a túlsúlyos gyermekek kóros zsírtömegének meghatározására, s az ideális testsúly megadására is alkalmas.


A multifunkcionális beteg-monitorizálás a sérülésből vagy nagy műtéti megterhelésből fakadóan súlyos, esetenként kritikus állapotú betegek megfigyelésére teremt lehetőséget. Az akut betegellátás biztonságoságát fokozó berendezés pontos adatokkal szolgál a gyermek állapotáról, s a folyamatos megfigyelés során probléma esetén is azonnal jelez.


Az együttesen négymillió forint értékű műszerek mellett egymillió forint értékben további műszereket is kapott a központ: két kapszulát a bél egy bizonyos szakaszának speciális vizsgálatához, valamint a nyelőcső-pH-mérések végzéséhez szükséges szondát.