• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orvosi rendelőt adtak át Tiszafüreden

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Új mozgásszervi járó beteg szakrendelővel gyarapodott Tiszafüred.

Az új szakrendelő
Az európai módon való gyógyításra való törekvés jó példája az az összefogás, ahogy ez a rendelő felépült – mondta az intézmény átadási ünnepségén Rácz Jenő egészségügyi miniszter. Nem elég karbatett kézzel várni arra, hogy mi történik az egészségügyben, hanem a helyi kezdeményezéseket össze kell kapcsolni a támogatási lehetőségekkel – tette hozzá.

Az új tiszafüredi szakrendelő első két ütemének építése 120 millió forintba került. A beruházás három forrásból valósult meg: egyharmadát három család magánvagyonából, a fennmaradó kétharmadát pedig állami támogatásból, illetve kedvezményes hitelből biztosították. A 700 négyzetméter alapterületű járó beteg intézményben 23 egészségügyi szaknővér és három orvos dolgozik, februártól a pszichiátria is megkezdi működését, két pszichiáter munkába állásával.

Az elmúlt négy évben több mint ezermilliárd forint többletpénz jött az egészségügybe – az észak-alföldi régió 3,5 milliárddal gyarapodott – de még több európai uniós forrásra van szükség az európai szintű egészségügyi ellátás biztosításához – mondta az egészségügyi miniszter. A tervek szerint 2007-2013 között mintegy 700 milliárd forint többlet jut az egészségügyre, amit önkormányzati és magánforrásokkal is ki kell egészíteni – tette hozzá.

A rendelőt működtető Sanitas Corporis Egészségügyi Szolgáltató Kft. családi vállalkozásban jött létre, 25 éves orvosi tapasztalati háttérrel – tudta meg a Weborvos dr. Beranek László igazgató-főorvos, tulajdonostól. A járó beteg szakorvosi ellátás lényege, hogy több orvosi szakma működik együtt egy rendelőintézeten belül. A prevenciótól a rehabilitációig, az otthoni ellátásig mindenben segítjük a betegeket – hangsúlyozta a főorvos. A szaknővéreink között a diabetikus edukátor nővértől a rehabilitációs szaknővérig minden szakma képviselője megtalálható. Kialakult egy törzsgárda állományunk, akikkel a minőségi munka biztosítható, és akikre mindig lehet támaszkodni.

A tiszafüredi mozgásszervi járó beteg szakrendelő építése folytatódik. A harmadik ütem ez év végére készül el. A 48 millió forintos fejlesztéssel teljes körűvé válik a reumatológiai, fizioterápiai, mozgásszervi rehabilitációs, felnőtt- és gyermekpszichiátriai, valamint a belgyógyászati szakrendelések köre.