• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Semmiképpen nem tették volna le a szikét

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Mégis megkapják a bérkiegészítő juttatásokat a szolnoki Hetényi Géza Kórház ügyeleti pert nyert orvosai.

Fordulat állt elő az ügyeleti pert megnyert szolnoki orvosok ügyében, mégis megkapják „majdnem megvont" bérkiegészítésüket. Tokár István, az intézményt fenntartó Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat elnöke a megyeházán tájékoztatta a sajtót a frissen született megállapodásról. Mint portálunkon megírtuk, egy főigazgatói utasítás alapján november 1-jétől megvonták volna a szolnoki kórház baleseti sebészeitől a bérkiegészítő juttatásokat, amit rendszeresen kaptak többletmunka végzéséért, illetve kétműszakos, 12 órás munkarendben foglalkoztatták volna őket. A 14 orvos azért perelte be munkáltatóját, a kórházat, mert Magyarországon az Európai Bíróság döntéseivel ellentétben az ügyeletnek csak egy részét tekintik munkaidőnek, és túlmunkadíjat is csak ez után fizetnek.

Olyan döntés született, hogy minden tervezett műtétet elvégeznek az osztályon, illetve december 31-ig marad a régi, november 1-je előtti munkarend a baleseti sebészeten - mondta Tokár István. A régi munkarend átmeneti fenntartásáról, illetve egy, a jövő évre vonatkozó munkarend december közepéig történő kidolgozásáról a sajtótájékoztató előtt született közvetlenül megállapodás az orvosok, a kórház vezetője, és a fenntartó között.

A közgyűlés elnöke elmondta: az érvényes túlóra-szabályok alapján a 48 és 60 óra közötti heti túlmunkát 50 százalékos, a 60 óra felettit pedig 60 százalékos bérkiegészítéssel számolja el a kórház. Minden ügyeletet ellátott orvosnak egy szabadnapot biztosítanak. A kórház ugyanakkor az ügyelet minden óráját a nemrég született jogerős bírósági döntés alapján munkaidőnek tekinti. A betegek szempontjából nagyon fontos, hogy valamennyi tervezett műtétet elvégeznek az osztályon.

Az operációk elmaradása egyébként az új munkarend bevezetése esetén is csak feltételes lett volna, legfeljebb nem a baleseti sebészeten került volna a műtétekre sor – tette hozzá a közgyűlés elnöke. Ez egy jó fogása a sajtónak, hogy ami megtörténhet, azt már kész ténynek veszi, mintha már megtörtént volna – ezzel utalt arra, hogy a megjelent hírek a műtétek elmaradásáról szóltak.