• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újjáélesztett Somogyi Egészségügyi Napok

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A Somogy egészségügyi ellátásának szinte teljes vertikumát felölelő, kétnapos tudományos kongresszust tartanak.

Több, mint félezer résztvevővel, 47. alkalommal, Siófokon rendezik meg a Somogyi Egészségügyi Napokat. A Somogy egészségügyi ellátásának szinte teljes vertikumát felölelő, kétnapos tudományos kongresszusnak november 4-5-én a Hotel Azúr ad otthont.
Dr. Varga Ferenc, a Siófoki Városi Kórház főigazgató főorvosa, a rendezvény szervezője elmondta: majd fél évszázada Siófokon vetődött fel a tudományos seregszemle gondolata, majd az első, akkor még Somogyi Orvos Napok címmel szervezett kongresszust is a Balaton fővárosában tartották.


Az idővel kissé megkopott, egyre gyérebb érdeklődéssel kísért rendezvényt most ismét Siófokon igyekeznek életre kelteni. Ennek érdekében a hétvégi rendezvényen már nem csak a megye öt kórházának – a kaposvári, a siófoki, a marcali, a nagyatádi és a mosdósi – orvosai, hanem az alap-és szakellátás doktorai, valamint az e területeken tevékenykedő szakdolgozók is részt vesznek.


Ugyancsak fontos szereplői lesznek a tudományos programnak a Kaposi Mór Oktató Kórházzal konzorciális együttműködésben munkálkodó Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centruma, valamint a Seffer&Renner Magánklinika szakemberei.


A korábbi évekhez hasonlóan, Somogy egészségügyi ellátásához kapcsolódóan budapesti, pécsi és székesfehérvári előadók ismertetik a szakterületükhöz kapcsolódó aktualitásokat.
Vendége lesz még a rendezvénynek dr. Matolcsy Sándor, a Massachusetts-i Orvosi Egyetem professzora, aki a sürgősségi ellátás aktuális kérdéseiről tart referátumot a résztvevőknek. A 9 óra 30 perckor kezdődő megnyitót követő plenáris tudományos ülés vendége lesz dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter, aki a magyar egészségügy helyzetéről és feladatairól szól, majd dr. Bujdosó László országos tisztifőorvos ismerteti a lakossági szűrőprogramok helyzetét, lehetőségeit.  Dr . Székely Tamás, az OEP főigazgatóhelyettese a Sürgősségi ellátás finanszírozási kérdéseiről, Boldogné Csurik Magdolna, országos vezető ápolónő a Szakfelügyelet jogszabályi hátteréről és módszertanáról tart referátumot.


A 13 órakor kezdődő szekcióüléseken négy kiemelt témakörben az intézeti, valamint a szak-és alapellátásban tevékenykedő orvosok, szakdolgozók előadásait hallgathatják a résztvevők.