• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Európa-bajnokságot fociztak össze

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

A 2014-es DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot Balatonfüreden rendezik majd.

„Gratulálok a magyar DiaEuro futballcsapatnak, akiknek kitartó munkája és elért eredménye példaértékű mindenkinek, és igazi reménymutatás a cukorbetegnek." A fenti mondat Pierre Faury-tól, a Sanofi Magyarország vezérigazgatójától volt hallható, a magyar DiaEuro futballcsapatnak ugyanis „sikerült bizonyítania, hogy a cukorbetegség többé nem jelenthet akadályt, a helyes életmódnak és az innovatív inzulinterápiának köszönhetően ők is rugalmas, teljes értékű életet élhetnek. A Sanofi élharcosa az e kórképpel élők küzdelemének segítésében. Magyarországon megközelítőleg 1 millió cukorbetegségben érintett lakik" – mondta Pierre Faury.

Eddig érdemtelenül nem kapott elég publicitás, hogy a 2014-es DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot szeptember 1–5 között Balatonfüreden rendezik majd meg. Mégpedig azért nyerte el Magyarország ennak az egyre népszerűbb sporteseménynek rendezési jogát, mert az idei tornán a horvátországi döntőben először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett.

A szervezők nem győzik hangsúlyozni – mondta Hevesi Tamás énekes, és a magyar DiaEuro csapat edzője -, milyen óriási teljesítményt produkáltak a magyar cukorbeteg játékosok. Szinte egyik percről a másikra verbuválódtak csapattá. Sokuk már messze van a tizenéves kortól, de a pályán nyújtott produkciója messze jobb volt, mint egyes aktív játékosoké…

A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

Hevesi Tamástól megtudtuk, hogy a DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot idén a dalmáciai Zadarban augusztusban rendezték meg. Az Európa-szerte egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fő célkitűzése arra figyelmeztetni, hogy a diszkriminációnak a sportban sincs helye. A hazai csapat keretét Brondics Péter, Czernai Gábor (a bajnokság legjobb játékosa), Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta. A játékukat természetesen végig szakorvos kontrollálta.

„A magyar sikereket mindig nagy örömmel támogatjuk, hiszen 100 százalékban hazai vállalkozásként több mint 25 éve törekszünk mi is erre. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a DiaEuro-kezdeményezés fő üzenetét, amely - a nemzetközi Diabétesz Világnaphoz közeledve – még inkább aktuális. Az általunk fejlesztett vércukormérőkkel mi is azt szeretnénk elérni, hogy a cukorbetegek életmódja, mindennapjai a lehető legjobban hasonlítsanak egészséges társaikéhoz"- mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

A DiaEuro2014 bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a http://www.diaeuro.org/ weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/DiaEuro2014 és a facebook.com/TartsdaSzintet Facebook oldalakon találhatók.

Legolvasottabb cikkeink