• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Rák: a szike elvette, a szike visszaadja?

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Bodrogi Gyula és Garas Dezső is beszállt a prosztata-rák elleni kampányba, az okokról vallanak.

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. nyári kiadása. A friss lapszámban többek között az onkoplasztikai szemléletet képviselő sebészek ismertetik a daganateltávolítást követő helyreállító
beavatkozások lényegét, és betegek is beszélnek saját operációikról, arról, hogy miért vállalták vagy miért nem a rekonstrukciós műtétet.

Ugyancsak egy páciens vall arról, miként küzdött meg a limfómával, hogyan lett egy „halni készülő" betegből a kezelések hatására immár nyolc éve életvidám „túlélő." Elismert hematológus professzor nyilatkozik a limfómák, leukémiák gyógyítási esélyeiről, aminek kiemelt aktualitást ad a lap most induló gyermekonkológiai sorozata is, amelyben arról számolnak be, miként néznek szembe a rákkal a gyerekek. A mottó: „az orvosok nem éveket, életet akarnak adni."

Sok feszültséget okozó problémát feszeget a lap akkor, amikor az orvos-beteg kommunikációval foglalkozik, s onkológusokat is megszólaltatva abban próbál tanácsot adni, miként készülhetnek fel a betegek arra, hogy a vizit, konzultáció vagy vizsgálatok alkalmával választ kaphassanak feszítő kérdéseikre.


A lap ápolási sorozatának első cikkében pedig a főnővérek számolnak be kemoterápiás tapasztalataikról, s arról, milyen kórházi és otthoni módszerek segíthetnek a mellékhatások csökkentésében.


A magazin ír a fővárosi Tűzmadár Házról is, ahol lakhelytől és kezelési helytől függetlenül az egész országból várják a rákbetegeket és hozzátartozóikat ingyenes pszichológiai tréningekre, gyógytornára, diétás tanácsadásra vagy épp közösségi programokra, színjátszó csoportba.


A Rákgyógyításnak ez alkalommal Bodrogi Gyula és Garas Dezső nyilatkozik egészségről és betegségről. A Nemzet Színészei mindketten szerepet vállaltak abban, hogy minél több férfit mozgósítsanak prosztatarák-szűrésre.


A www.rakgyogyitas.hu portálhoz hasonlóan a nyomtatott újság is a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) szakmai partnerségével jelenik meg. Az ingyenes, hirdetések nélküli magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél; rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére.

Legolvasottabb cikkeink