• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Befejeződött a járóbeteg-szakellátás fejlesztése Hatvanban

Egészségpolitika 2023.09.07 Forrás: Weborvos
Befejeződött a járóbeteg-szakellátás fejlesztése Hatvanban

Dr. Stankovics Éva: a kórház valamennyi fejlesztése a betegekért, a gyógyítás érdekében valósul meg.

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet a járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP-2.2.19 kódszámú, „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című felhíváson. 

A projekt keretében összesen 34 szakrendelés számára szereztek be orvosi eszközöket, bútorokat vagy informatikai berendezéseket a 269,9 milliós európai uniós támogatás segítségével.

Az eszközbeszerzések mellett a projekt fontos részét képezte három lift cseréje is az épületben. 

A projekt eredményeként az érintett járóbeteg-szakellátásokból a fekvőbeteg-szakellátásokba továbbküldött betegek aránya legalább 10%-kal csökken. A beszerzett korszerű eszközöknek köszönhetően az érintett szakrendeléseken magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a betegek.

A fejlesztés hatására Hatvan városában és a járóbeteg szakrendelő ellátási körzetébe tartozó településeken élő mintegy 315.000 ember részesül jobb egészségügyi szolgáltatásokban. 

Az átadón Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a megvalósításban. Hangsúlyozta büszke a kórházra, az abban dolgozókra, hiszen a meghatározott irányvonalak mentén mindig a legoptimálisabb fejlesztéseket tudják megvalósítani. A fejlesztések minden esetben összhangban vannak a Kormány egészségügyi stratégiájával. A jelenlegi beruházással felkerült az eddigi munka tetejére a korona. Olyan eszközök, gépek beszerzése valósulhatott meg, mellyel a térség lakossága szinte az ellátás teljes palettáját igénybe tudja venni. Beszédében felhívta a figyelmet, hogy a korszerű eszközökön, berendezéseken túl elengedhetetlen az egyéni felelősség, a prevenció fontossága, melyre nagy hangsúlyt kell fektetni. A fejlesztések nem állnak meg, az intézmény a jövőben is számíthat ránk – hangsúlyozta Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője. 

Dr. Stankovics Éva főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a kórház valamennyi fejlesztése a betegekért, a gyógyítás érdekében valósul meg. Ezzel a beruházással is egy régóta dédelgetet álom valósulhatott meg. A számtalan orvosi eszköz, berendezés, informatikai eszközök beszerzésén túl a régi kopott, nyikorgó liftek helyére új liftek kerültek beszerelésre, mely a betegellátás biztonságát növeli. Az intézmény főigazgatója kitért arra, hogy a kórház vezetése továbbra is keresi a fejlesztési lehetőségeket, és szívesen vállal szerepet pilot programok megvalósulásában.

 

 

Legolvasottabb cikkeink