• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Rózsa András elbúcsúzik

Gyógyszerpiac

A Weborvos szó szerint közli a TEVA Magyarország vezérigazgatójának elköszönő levelét.

Kedves Barátaim!
Tisztelt Partnereim!

Minden szép és érdekes történet előbb-utóbb befejeződik! Most az én sorsom érkezett egy fordulóponthoz, és erről szeretném értesíteni barátaimat, jó ismerőseimet.
A TEVA magyarországi jelenléte 17 éve kezdődött egy belvárosi, másfél szobás bérelt lakásban, egyetlen törzskönyvezés alatt lévő TEVA-gyógyszerrel.


A kezdeti sikerek mellett a szerencse is mellénk szegődött. 1995 végén a TEVA – javaslatomra – megvásárolta a magyar gyógyszeripar egyik patinás, de a csőd szélén álló gyárát, a debreceni Biogalt.

A következő évek üzleti sikereket hoztak, és ezért öt év múlva újabb befektetés következett: A HUMÁN Rt. megvásárlása. Ezzel egy időben a TEVA a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártójává vált, Európában pedig a magyarországi lett a Teva legnagyobb vállalata.


A következő tíz év alatt egy rendkívül sikeres, motivált és magasan képzett dolgozókat alkalmazó és ezáltal piacvezetővé váló gyógyszernagyvállalattá vált a Teva Magyarország. Mindig hálával és szeretettel fogok gondolni kollégáimra, barátaimra, akik döntően hozzájárultak ahhoz, hogy egy sikeres, de humánus és szerethető vállalat legyünk.


A vállalat javuló eredményei tették lehetővé, hogy támogatni tudtuk a magyar egészségügy szakmai rendezvényeit, egészségmegőrző programjait, orvosainak továbbképzését és a szakmai sajtó szélesebb körét.

Nem feledkeztünk meg a sport és a kultúra támogatásáról sem, sokan emlékezhetnek a Vasas vízilabdázók és a debreceni focisták szép sikereire. A Vígszínház támogatását, a Parnasszus orvosi klub zenei rendezvényeit, a hátrányos helyzetűek támogatását és még sok egyebet a Ti munkátok, vállalatunk sikerei tették lehetővé.

Egyik utóbbi kezdeményezésünk, az Egészségügyi Baráti Társaság megalapítása, sok hasznos új gondolat forrása lett. Az egészségipar területén végzett kutatási eredményeink még a kormány programjában is megjelentek.

Eközben a TEVA igazi multivá, világcéggé fejlődött. Észak-Amerikában, Kanadában, Nagy Britanniában, Amszterdamban lettek központjai, részesedései a gyógyszerek világpiacán egyre jelentősebbek. Az alapító atyákat a vállalatban lassan felváltja egy új generáció.

Sikereket kívánok a TEVÁ-nak, vállalati kollégáimnak, utódomnak. Kérem, hogy a sok munkával kialakított vállalati kultúrát utódaim őrizzék meg, és egyben remélem, hogy még tovább fejlesztik.
Megköszönöm barátaimnak a barátságot, üzleti partnereimnek a jó együttműködést. Csak vállalatvezetőként köszönök el, remélem a szakmai és magánéletben még sok jó beszélgetés, hasznos találkozás vár ránk.

Sikereket, boldogságot, jó egészséget kívánok minden barátomnak, üzleti partneremnek, jó ismerőseimnek!

Barátsággal:

Rózsa András

Legolvasottabb cikkeink