• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

GE HealthCare és az ESR megújítja együttműködését

Hírek 2024.02.15 Forrás: Weborvos
GE HealthCare és az ESR megújítja együttműködését

A radiológusok egy új korszak hajnalán állnak, amelyet „az új generációs radiológia” idejének lehet nevezni. 

A GE HealthCare és az Európai Radiológiai Társaság (ESR) örömmel jelentette be együttműködésének megújítását a február 28. és március 3. között Bécsben megrendezésre kerülő Európai Radiológiai Kongresszus (ECR) kapcsán. Az idei kongresszus témája „Az új generációs radiológia”. Az ECR 2024 kongresszuson a GE HealthCare a betegutak mentén kialakított, személyre szabott orvoslás fejlesztése iránti elkötelezettségét emeli ki, különös tekintettel három kulcsfontosságú területen: onkológia, kardiológia és neurológia. A rendezvény során az ezeken a területeken elért eredményeket és innovációkat mutatja majd be, tudatta a GE HealthCare közleményében.  

Elie Chaillot, a GE HealthCare International elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: "Örömmel folytatjuk az Európai Radiológiai Társasággal az együttműködésünket az idei ECR rendezvény kapcsán. Innovációink célja, hogy az egészségügyet a következő szintre emeljük azáltal, hogy személyre szabott, célzottabb és eredményesebb betegellátást teszünk lehetővé. Az egészségipar, az akadémia, az egészségügyi szakemberek és a betegjogi csoportok közötti együttműködés kiemelten fontos ezen az úton, amely a páciensek számára a lehető legjobb kezelési eredményt és az egészségügy jövőjének kialakítását szolgálja.” 

Prof. Carlo Catalano, az ESR elnöke a következőket mondta: „Ez a kongresszus egy olyan időszakban kerül megrendezésre, amikor a radiológusok egy új korszak hajnalán állnak: „az új generációs radiológia” korszakában. Az orvosi képalkotás folyamatosan fejlődő világában a radiológusok továbbra is kulcsszerepet játszanak az egészségügy átalakításában. Emiatt is büszkék vagyunk arra, hogy olyan partnerünk van, mint a GE HealthCare, aki folytatja a személyre szabott ellátás fejlesztését, kihasználva az adatok, a technológia és az együttműködés erejét az egészségügy új irányvonalának feltérképezésére.” 

Február 28-án Elie Chaillot, Carlo Catalano professzor mellett csatlakozik az ESR üléshez, hogy megismertesse a GE HealthCare betegutakkal kapcsolatos stratégiáját és a vállalat személyre szabott ellátás megvalósítása iránti elkötelezettségét. Ezen az informatív ülésen kívül további három fontos klinikai szimpózium is lesz a GE HealthCare szervezésében, amelyek iparági vezetők, neves szakértők részvételével kínálnak részletes betekintést az alábbi témákba:

• Neurológia – 2024. február 28-án,  a képalkotó technológiák neurológiában történő alkalmazását ismerteti az amiloid célzott terápiák új korszakában

• Onkológia – 2024. február 29-én,  a képalkotó vizsgálatok növekvő jelentőségét tárgyalja a fejlett daganatterápiák korszakában.

• Kardiológia - 2024 március 1-jén, amely betekintést nyújt a multimodalitású kardiológiai képalkotás folyamatába a diagnózistól a terápia tervezéséig. 

A személyre szabott ellátás magában foglalja az emlőgondozással kapcsolatos átfogó jövőkép kialakításának szükségességét, ezért a GE HealthCare jelenléte az ECR 2024-en kiegészül egy egyedülálló női egészség mobil szűrési megoldás bemutatásával, amely minden nő számára lehetővé teszi az ellátáshoz való hozzáférést és a mellrák korai felismerésének lehetőségét, a lakóhelytől függetlenül. „A mellrák a nők körében továbbra is a legelterjedtebb rák világszerte, az összes női daganatos megbetegedés 25%-át teszi ki. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy innovatív megoldásokat kínáljunk a mellrák elleni küzdelemben, így ez a mobil egység a GE HealthCare legújabb vívmányait mutatja majd be az emlődiagnosztika terén a, pl. Mammográfia, mesterséges intelligencia-támogatott megoldások, ultrahang, automatizált emlő ultrahang (ABUS). A női egészség mobil szűrési megoldás bemutatása kiváló lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy tanúi legyenek a mellrák elleni küzdelem terén elért technológiai fejlődésnek” – mondta Elie Chaillot. 

Legolvasottabb cikkeink