• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kérdéses a novemberi nyugdíjkiegészítés?

Hírek Forrás: MTI

Az MSZP-s Korózs Lajos szerint kérdésessé vált a novemberi nyugdíjkiegészítés.

A szocialista párt elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinetnek szeptember közepéig tájékoztatást kellett volna adni arról, hogy mekkora lesz a novemberi - a vártnál nagyobb infláció miatt szükséges - visszamenőleges nyugdíjkiegészítés mértéke, ez azonban nem történt meg. Szerinte mivel a számfejtés hosszú időt vesz igénybe, "nagy valószínűséggel" nem emelik az ellátásokat novemberben, noha a tervezett 4,2 százaléknál rosszabb inflációs adatok miatt körülbelül 1,7-2 százalékos nyugdíjkiegészítés járna csaknem hárommillió idős embernek.

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy a kormány "szétveri a társadalombiztosítás rendszerét". Azt mondta, néhány héten belül felszámolják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot, miután a területi szerveket már kivonták alóla, most pedig több száz szakembert fognak elbocsátani.

Kitért arra, hogy a kormány megszüntette a nyugdíjkassza viszonylagos költségvetési önállóságát és a társadalmi kontrollt afelett. Az MSZP-s politikus szólt a rokkantfelülvizsgálatról is, azt mondta: továbbra is rengeteg panasz érkezik hozzá olyanoktól, akik hónapok óta nem kapják meg a nekik járó juttatást.

1,6 százalékkal emelik a nyugdíjak, illetve egyes szociális ellátások összegét
November elsejétől - január elsejéig visszamenőleges hatállyal - 1,6 százalékkal emelik a nyugdíj, illetve egyes szociális ellátások összegét - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.

A nyugellátások és egyes más ellátások emeléséről szóló kormányrendelet értelmében hivatalból emelni kell az öregségi nyugdíjat, a rehabilitációs járadékot, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, az átmeneti bányászjáradékot, a balettművészeti életjáradékot, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a baleseti járadékot, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást és az önkormányzati képviselők közszolgálati járadékát.

A 2012. január–október hónapokra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani - olvasható a rendeletben.

Legolvasottabb cikkeink