• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

RSNA 2023: több mint 40 innováció a GE-től

Hírek 2023.11.27 Forrás: Radiologia.hu
RSNA 2023: több mint 40 innováció a GE-től

A GE HealthCare több mint 40 innovációt mutat be, köztük a precíziós ellátásra tervezett AI-alapú képalkotó technológiai megoldásokat.

A GE HealthCare több mint 40 újdonságot, köztük számos kulcsfontosságú mesterséges intelligenciát (AI) támogató technológiát mutat be az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) 2023-as éves kongresszusán, amely november 26-30. között kerül megrendezésre Chicagóban.

Mindegyik megoldást úgy tervezték, hogy jobban támogassa a klinikusokat, javítsa a betegellátást és növelje az egészségügyi rendszer hatékonyságát egy olyan időszakban, amikor az egészségügyi rendszer legnagyobb kihívásai közé tartozik a radiológusok kiégése és a radiológushiány növekvő szintje.

Az Amerikai Orvosi Főiskolák Szövetsége (AAMC) előrejelzése szerint 2033-ra akár 41 900 radiológus is hiányozhat az Egyesült Államokban, míg egy 2022-es, 13 000 amerikai orvos körében végzett felmérés szerint a radiológusok 49%-a számolt be arról, hogy szenved a kiégéstől. Tovább súlyosbítja a helyzetet a közelgő „ezüst cunami”, amikor 2030-ra a világ népességéből várhatóan több mint 1,4 milliárdan lesznek 60 év felettiek, ami további terhet ró a túlterhelt radiológusokra, mivel az összes vizsgálat közel egyharmadát idősebb felnőtteken végzik.

„A GE HealthCare a radiológiai munkaerő kihívásainak kezelésén dolgozik, elsősorban úgy, hogy a kiégés kiváltó okaira összpontosít, a klinikusok jobb támogatása érdekében innovációt hajt végre, és segíti a szolgáltatókat abban, hogy akkor és ott nyújtsanak ellátást, ahol és amikor az embereknek szükségük van rá” – mondta Peter Arduini, a GE HealthCare vezérigazgatója. – „Intelligens eszközeinkkel, a betegségállapotokra való összpontosítással és digitális megoldásainkkal a szolgáltatók számára a megfelelő helyen és időben hozzuk össze az adatokat, megoldjuk a munkafolyamatok hatékonyságának hiányosságait, lehetővé tesszük a precíziós ellátást, és segítünk a betegek eredményeinek javításában. Több mint egy évszázados innovációs múltunkkal a GE HealthCare-nél az a célunk, hogy megoldjuk a jelen, a holnap és a jövő egészségügyi kihívásait.”

Emberközpontú, precíziós betegellátás

Az RSNA standján kiemelt GE HealthCare innovációk között olyan technológiák és megoldások szerepelnek, amelyeket úgy terveztek, hogy zökkenőmentesen integrálódjanak a klinikai ellátási folyamatba, beleértve az onkológiát, a kardiológiát és a neurológiát. A GE HealthCare integrált technológiáinak és diagnosztikáinak használatával a klinikusok személyre szabottabb, pontosabb és emberközpontúbb megközelítést biztosítanak az ellátás teljes folyamatában.

A Command Center rendszerben található Theranostics Pathway Manager Tile célja, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára egy könnyen használható alkalmazást kínáljon, amely az onkológiai ellátási útvonal koordinálásával, valamint a potenciális theranostics-jelöltek azonosításával és nyomon követésével kapcsolatos megterhelő munka egyszerűsítésére szolgál – ez a munka hagyományosan manuális és fárasztó.

Az AIR Recon DL, amely eddig közel 16 millió beteget vizsgált meg, segíthet akár 50%-kal csökkenteni a vizsgálat idejét, és kivételesen jó képminőséget biztosít. A SIGNA PET/MR AIR, amely az AIR Recon DL-lel együtt is használható, hasznos eszköz lehet a klinikusok számára a különböző betegségek diagnosztizálásában, stádiumbeosztásában és monitorozásában, a rákos megbetegedésektől kezdve az Alzheimer-kórhoz hasonló neurológiai betegségekig. A rendszer olyan technológiákat is integrál, mint az AIR-tekercsek, amelyek segítik a betegek kényelmét, és Motion Free Brain funkcióval rendelkezik, amely segít a mozgással kapcsolatos képtorzulás mérséklésében.

Az ellátás fejlesztése mesterséges intelligencia-alapú és mélytanulási innovációkkal

A GE HealthCare elkötelezett a betegek terápiás eredményeinek javítása mellett, és aktívan alakítja az egészségügy jövőjét az AI és a mélytanulás fejlesztésével, a munkafolyamatok racionalizálásával, hatékonyságnöveléssel és stratégiai együttműködések kihasználásával. A GE HealthCare már második éve vezeti 58 szabadalommal az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) listáját az AI-alapú orvostechnikai eszközök tekintetében, és így a legtöbb AI-engedéllyel rendelkezik az orvostechnikai vállalatok közül.

Újdonságok az RSNA-n

A GE Healthcare standján számos AI és mélytanulási megoldás, köztük új megoldások bevezetése is bemutatás:

A SIGNA Champion egy vadonatúj 1,5T téerejű MR-berendezés, amelyet úgy terveztek, hogy valódi betegkomfortot és nagy teljesítményű vizsgálatokat kínáljon egy széles gantry-vel ellátott rendszerben, olyan prémium technológiákhoz való hozzáféréssel, mint az AIR Recon DL, Sonic DL és AIR tekercsek. Emellett AI-képes munkafolyamat-funkciókkal is rendelkezik, amelyeket úgy terveztek, hogy a felhasználó tapasztalati szintjétől függetlenül támogassák a hatékonyságot és a képminőséget.

Revolution Ascend Platform egy új CT-megoldás, amely beépített skálázhatósággal rendelkezik a helyszíni CT-érzékelő lefedettségének bővítéséhez, és amely lehetővé teszi az egészségügyi rendszerek számára, hogy a ma szükséges klinikai képességekbe fektessenek be, miközben lehetővé teszi a jövőbeni növekedést - a gantry cseréje nélkül. Ez a hasonlóan skálázható Revolution Apex Platform sikerére épül, amely kiegészül az új EKG-nélküli kardiológiai funkcióval, amelynek célja, hogy a klinikusok a beteg EKG-ja nélkül végezzék a képalkotást.

MyBreastAI Suite, egy olyan mindent egyben platformot biztosít, amely integrálja az AI-eszközök átfogó gyűjteményét, amely képes zökkenőmentesen alkalmazni az AI-t az emlőképalkotási munkafolyamatban.

Critical Care Suite 2.1 kibővíti a triázsképességeket az FDA által engedélyezett új mesterséges intelligenciával, amely felismeri és lokalizálja a pneumothorax (PTX) gyanúját – azonnali értesítést nyújt az eszközön a PTX jelenlétéről vagy hiányáról.

AI-alapú ultrahang-megoldások

Venue-családba tartozó, mostantól a Caption Guidance AI-alapú technológiával ellátott, az ellátást segítő ultrahangrendszerek valós idejű útmutatást nyújtanak a felhasználóknak a diagnosztikai minőségű szívfelvételek készítéséhez.

LOGIQ E10 sorozat, amely mostantól Verisound Digital & AI megoldásokkal rendelkezik, olyan ultrahangrendszerek, amelyek a teljes test képalkotására alkalmasak, és az AI erejét kihasználva a munkafolyamatok hatékonyságát és a klinikai döntések támogatását segítő fejlett eszközöket kínálnak.

Deep Learning portfólió

Az Effortless Recon DL, a mélytanuláson alapuló megoldások portfóliója, amely segíthet a képminőség javításában és a klinikai döntéshozatal jobb tájékoztatásában, tovább bővül a True Enhance DL fejlesztésével a CT számára, amelynek célja, hogy tovább javítsa a képességeit több képalkotási gyakorlatban.

„Az egészségügyi rendszerek és szolgáltatók több alapvető kihívással is szembesülnek a hatékony munkafolyamatok kezelése során, többek között a személyzeti létszám kiigazításának korlátozott képességével, a radiológusok és technológusok kiégésével, valamint a képalkotó berendezések telephelyenkénti eltéréseivel, ami nem hatékony folyamatokat, valamint képzési terheket eredményez” – mondta Jan Makela, a GE HealthCare képalkotásért felelős elnök-vezérigazgatója. – „Egyedülálló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a szolgáltatókat a képalkotási adatok egészségügyi rendszereken keresztüli felhasználásában, összekapcsolva a longitudinális adatokat és rétegezve azokat analitikával és mesterséges intelligenciával, hogy teljes képet kapjunk a beteg útjáról, segítve a diagnosztikai kihívások megoldását és a jobb betegeredmények érdekében személyre szabott megközelítések kidolgozását.”

A GE HealthCare újgenerációs megoldásokat kínál a munkafolyamatok racionalizálására és a hatékonyság növelésére, beleértve a következő innovációkat, amelyeket bemutatnak:

A közelmúltban bevezetett hatékonyságnövelő innovációk

Az Imaging 360 for Operations 2.0, amelynek célja a radiológiai hatékonyság optimalizálásának javítása a működési analitika, a dóziselemzés, az ütemezési képességek és mostantól a távoli szkennelési asszisztencia révén.

Az Imaging 360 for Operations 2.0 részét képezi a nemrégiben bevezetett, távoli szkenneléssel ellátott Digital Expert Access, amely az első FDA 510(k)-es jóváhagyással rendelkező eszköz, amely lehetővé teszi a távoli betegvizsgálatot a GE HealthCare MR-rendszerein. Lehetővé teszi a szakértelem, a legjobb gyakorlatok és a pillanatnyi tanácsadás megosztását, valamint a valós idejű, távoli konzolvezérlést és a távoli betegszkennelést a radiológiai osztályon belüli és kívüli helyszínekről, illetve több klinikai létesítményben/fizikai helyszínen.

A GE HealthCare a közelmúltban kizárólagos forgalmazási megállapodást kötött az IONIC Health vállalattal. Az IONIC Health FDA 510(k)-re bejelentett nCommand Lite technológiáját úgy tervezték, hogy több gyártóra és többféle modalitásra kiterjedő távoli vizsgálatkészítési megoldást nyújtson.

Effortless Workflow, a GE HealthCare Effortless Imaging portfóliójának részeként bevezetett CT, MR és molekuláris képalkotási megoldások gyűjteménye, amely intelligensen automatizálja az időigényes feladatokat, hogy a képalkotás számos aspektusát javítsa a vizsgálat előtti és utáni képalkotás között, például a betegek automatikus pozicionálását és a kórházi protokollokhoz való könnyű hozzáférést - segítve a vizsgálatok személyre szabását minden egyes beteg számára jelentősen kevesebb erőfeszítéssel.

Kardiológiai hatékonysági innovációk

Az új funkciókat, köztük az INTERACT Touch-ot is tartalmazó Allia IGS Pulse a vállalat képvezérelt rendszer (IGS) kínálatának legújabb tagja, amelyet a szív- és érrendszeri betegségek diagnózisának és kezelésének munkafolyamatainak javítására terveztek. A felhasználók egyetlen kattintással elérhetik az összes alapvető funkciót, hogy személyre szabott munkahelyükké tegyék, és zökkenőmentes munkafolyamaton keresztül használhatják a harmadik féltől származó eszközöket.

CardioVisio pitvarfibrillációhoz (AFib), egy olyan digitális eszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítse a klinikusokat a betegség előrehaladása szempontjából releváns longitudinális adatok több adatforrásból történő vizualizálásában, és a naprakész AFib-irányelvek által irányított, bizonyítékokon alapuló klinikai döntéstámogatásban.

Vscan Air SL, a Vscan Air család legújabb tagja, egy kézi, vezeték nélküli ultrahangos képalkotó rendszer, amelyet gyors szív- és érrendszeri vizsgálatokra terveztek, hogy segítsen a klinikusoknak felgyorsítani a diagnózisokat és a kezelési döntéseket az ellátás helyén.

Ultrahang hatékonysági innovációk

A ViewPoint 6.14, a ViewPoint képkezelő és jelentéskészítő rendszer legújabb verziója, amely egyszerű és hatékony jelentéskészítést kínál olyan klinikai környezetben, ahol az idő a legfontosabb.

A GE HealthCare #7326 számú standja 2023. november 26-30. között tekinthető meg a chicagói RSNA 2023 Kongresszuson.

Legolvasottabb cikkeink