• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

TOP FUSION: kiváló klinikai eredmények a csigolyaközti fúzióban

Hírek 2024.01.16 Forrás: Weborvos
TOP FUSION: kiváló klinikai eredmények a csigolyaközti fúzióban

Az OssDsign Catalyst, mint forradalmi újítás, reményt ad azoknak a betegeknek, akik hagyományos módszerekkel nem kaphattak volna megfelelő kezelést.

A gerincsebészet egyik legnagyobb kihívása, a csigolyaközti fúzió sikerességének növelése, jelentős előrelépést ért el a TOP FUSION klinikai vizsgálat eredményeinek köszönhetően. A Karolinska Development AB által finanszírozott, és a budapesti Országos Gerincgyógyászati Központban Dr. Varga Péter Pál és Dr. Lazáry Áron vezetésével zajló kutatás a nanotechnológiát felhasználó OssDsign Catalyst nevű új szintetikus csontpótló anyagot tesztelte.

A Karolinska Development AB bejelentette, hogy portfóliócégük, az OssDsign, pozitív adatokkal szolgált a TOP FUSION klinikai tanulmányából. A vizsgálat főbb eredményei szerint a csigolyaközti fúziós arány 12 hónap elteltével 93% volt, amit független radiológiai felülvizsgálat igazolt CT-vizsgálattal az OssDsign Catalyst nevű új nanoszintetikus csontpótló anyag alkalmazása után.

Az adatokat, amelyeket egy lektorált tudományos folyóiratban nyújtottak be, azt mutatják, hogy az OssDsign Catalyst használata következetes és gyors csontgyógyulást, valamint átépülést eredményez, ami javított beteg eredményeket eredményez. Ezek az adatok megerősítik a korábban jelentett, osztályon legjobb előklinikai eredményeket.

A TOP FUSION egy első betegeken végzett nyílt címkés, prospektív, egy központú klinikai vizsgálat, amelyet Dr. Varga Péter Pál és Dr. Lazáry Áron vezetett a Budai Egészségközpont Országos Gerincgyógyászati Központban.

„Az ezekből az kiemelkedő klinikai adatokból látható az OssDsign Catalyst egyedülálló potenciálja. Ismert kihívás az ortopéd sebészek számára a gerincfúzió létrehozása, a sikertelen fúziók számos sikertelen műtétet és szenvedést okoznak a betegek számára. A 12 hónap utáni 93%-os gerincfúziós arány rendkívül jó, és az eredmények azt mutatják, hogy az OssDsign Catalyst nagyon versenyképes alternatíva a gerincfúziókhoz” – nyilatkozta Viktor Drvota, a Karolinska Development vezérigazgatója.

Az OssDsign Catalyst egy nanoszintetikus csontpótló, amely elősegíti az egészséges csontszövet képződését a gerincfúziós műtétek során. A terméket 2021 augusztusában vezették be az Egyesült Államokban. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nemrégiben engedélyezte használatát a gerincműtétek során alkalmazott interbody ketrecekben. Az OssDsign részvényei a Stockholmi Nasdaq First North Growth Marketen jegyzik.

A kutatást vezető dr. Varga Péter Pál közösségi posztjában így nyilatkozott: „A gerincsebészet egyik alapműtétje a csigolyaközti fúzió [...] Mintegy öt éve kerestek meg a nemzetközi konzorciummal, ami nanotechnológia használatával hozott létre egy olyan szintetikus graftot, ami állatkísérletek során biztató eredményeket mutatott. [...] Az operált betegek 93 százalékánál következett be jól kimutatható csontos fúzió a 12. havi kontrollnál, ami e területen kimagasló eredménynek számít.”

Az OssDsign Catalyst áttörést jelent a csigolyaközti fúziós műtétek terén, kínálva egy új, hatékony megoldást azokra a kihívásokra, amelyekkel korábban a hagyományos graftok használata során szembesültek a sebészek és betegek. A TOP FUSION tanulmány sikere jelentősen hozzájárulhat a gerincsebészeti kezelések fejlődéséhez, megkönnyítve ezáltal a betegek életét és csökkentve a műtéti kockázatokat.

Az OssDsign Catalyst alkalmazásával elért eredmények nem csupán a betegellátás minőségének javulását jelentik, hanem új távlatokat is nyitnak a gerincsebészetben alkalmazott anyagok és technológiák fejlesztésében. Dr. Varga Péter Pál és Dr. Lazáry Áron kutatása, valamint az általuk vezetett csapat által elért kiemelkedő eredmények méltán tarthatnak számot a szakmai közösség és a nagyközönség figyelmére egyaránt. Az OssDsign Catalyst, mint forradalmi újítás, reményt ad azoknak a betegeknek, akik hagyományos módszerekkel nem kaphattak volna megfelelő kezelést, és ezzel új fejezetet nyit a gerincsebészet történetében. Az innováció valós megoldást kínál a gerincproblémákkal küzdő betegek számára. Az eredmények és a mögöttük álló kutatás mélyebb megértése hozzájárulhat a gerincsebészet további fejlődéséhez, és új lehetőségeket nyithat meg a jövőbeli kezelések számára.

Legolvasottabb cikkeink