• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egyetemről a kormányba: dr. Fábián Attila

Lapszemle 2018.06.21 Forrás: Kisalföld
Egyetemről a kormányba: dr. Fábián Attila

A kórházak gazdálkodásának felügyelete, a hatékonyság növelése és az Egészségbiztosítási Alap kontrollja lesz a feladata.

Az ország százhat kórházának pénzügyi, gazdálkodási tervezésének, számvitelének és mindennapi gazdálkodásának kontrollját, az Egészségbiztosítási Alap felügyeletét kapta helyettes államtitkárként feladatául dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Karának dékánja. Tizenhárom esztendőn át dékánhelyettesként, majd öt évig dékánként dolgozott, ám az egyetemmel továbbra sem szakít. A Kisalföld interjúja.

- Július elsejével a kar vezetéséről le kell mondanom, de ezen a diplomaosztón még ott leszek és én adhatom át a diplomákat a végzetteknek. Tanítani természetesen a jövőben is fogok, nem akarok elszakadni sem Soprontól, sem az egyetemtől, sem a tudományos munkától - mondta el a Kisalföldnek dr. Fábián Attila.

- Sok orvos, gyógyszerész és az egészségügyben dolgozó vezető szakember szerzett másoddiplomát nálunk az orvosgyógyszerész-közgazdász vagy az egészségügyi menedzserképzéseinken. Ők ajánlottak Kásler Miklós miniszter figyelmébe. Nagyon megtisztelő a felkérés. A kórházak gazdálkodásának felügyelete, egyben támogatása, a hatékonyság növelése és az Egészségbiztosítási Alap mintegy kétezermilliárd forintjának kontrollja lesz a feladatom. Az államtitkárságon hárman leszünk helyettesek: a gazdálkodási, a szakmai és a fejlesztési feladatokat osztottuk fel úgy, hogy szoros együttműködésben, csapatban tudjunk együtt dolgozni. Nagy kihívás ez számomra, de örömmel vállaltam. Eddig tanítottam, most a gyakorlatban valósíthatom meg mindazt, amit a gazdálkodás- és szervezéstudományról tudok. Úgy látom, sok olyan terület van, amiben tényleg jobbá tehetjük a rendszert - osztotta meg első tapasztalatait a Kisalfölddel Fábián Attila. Kiemelte, hogy a helyettes államtitkárok elsősorban a döntés-előkészítésben vesznek részt, emellett segítenek megtalálni az intézményeknek a legjobb utat, melyhez sok párbeszédre lesz szükség.

. A továbbiakban többek között az én feladatom lesz annak felügyelete is, hogy az intézmények adósságállománya ne termelődjön újra - részletezte a helyettes államtitkár, aki kinevezését kedden vette át a minisztertől.

 

Legolvasottabb cikkeink