• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Interjú a Weborvos ügyvezetőjével

Lapszemle Forrás: hazipatika.com

Dinamikus fejlődés várható a magánegészségügyben, azt azonban ne várjuk, hogy akut eseteket kezeljenek náluk.

"Az Egészséges Budapest Program és a benne felépülő centrumkórházak nagyjából öt éven belül teljesen megváltoztatják majd a budapesti ellátási térképet" - véli Zöldi Péter közgazdász, egészségügyi menedzser. Az év magánrendelője 2017 szakmai zsűrijének tagjával a magánegészségügy jövőjéről is beszélgetett a hazipatika.com újságírója.

...

HáziPatika.com: Idén harmadik éve működik közre zsűritagként Az év magánrendelője szakmai díjainak odaítélésében. Az eddigi tapasztalatok alapján hogyan látja, mit jelent a magánegészségügyi szolgáltatóknak ez a megmérettetés?

Z. P.: Úgy vélem, igazán fontos, hogy a magánegészségügy területén működő szerveződések érezzék, hogy nemcsak a laikus környezet, hanem a marketingkommunikációs szakemberek is figyelik őket, és kiemelik azokat a pozitív példákat, amelyek előremutató kezdeményezésként érdemesek erre. Bevallom, a magam részéről élvezem a zsűritagságot, mert minden évben látok valamilyen újdonságot, mindig vannak tehetséges új kezdeményezések.

Azért azt tudni kell, hogy az egészségügyi marketing terén egyre professzionálisabbak a szolgáltatók: a marketingkommunikációs rendszerek fejlődése, az igazán jó weboldalak megjelenése eredményeként érezhető az állandó fejlődés. Emiatt viszont egyre magasabb a belépési korlát a piacon: a profik egyre profibbak lesznek, az újonnan érkezők pedig egyre nehezebben képesek belépni piacra, és működni ott.

HáziPatika.com: Miként látja a magánegészségügyi intézmények jövőjét a betegek szempontjából? Képesek lesznek ezek akár egyre nagyobb kört ellátni az elkövetkező években Magyarországon?

Z. P.: E tekintetben van egy bizonyos limit, ami egyrészt abból fakad, hogy komplex beavatkozásokat nem szívesen végeznek ezek a szolgáltatók, egy szint felett inkább az állami egészségügyre hagyják az ellátást. Másfelől a transzparenciára és minőségre törekvés révén dinamikus fejlődés várható a magánegészségügyben, azt azonban ugyancsak ne várjuk, hogy akut eseteket kezeljenek ezekben az intézményekben. Ettől függetlenül a kevésbé összetett, vagy pedig nem annyira sürgős, tervezhető beavatkozások terén azért egyértelmű, hogy bizony van létjogosultsága a magánellátásnak.

Érdemes mindehhez hozzátenni, hogy egyes vidéki városok közelmúltban uniós forrásokból felújított, állami fenntartású szakrendelőiben, kórházaiban akár olyan színvonalú ellátással is találkozhatunk, mint a budapesti és főváros környéki magánintézményekben. Nyilván nem mindenhol van így, de főként a nagyobb megyeszékhelyeken magas minőségű szolgáltatásokat vehetnek igénybe a páciensek, ami érdekes versenyhelyzetet teremt lokálisan az állami és a magánellátás között. Tulajdonképpen kijelenthető, hogy leginkább a fővárosi állami kórházak vannak jelentős lemaradásban a többi szereplőhöz képest.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink