• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ónodi válaszolt a FESZ levelére a béremelésről

Lapszemle Forrás: magyaridők.hu - FESZ

Az Emmi adatsora a csaknem százezer egészségügyi dolgozó bérét számfejtő Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján készült.

Valóban több mint 53 százalékkal emelkedtek az elmúlt tizenhat hónapban három ütemben az egészségügyi szakdolgozói bérek Magyarországon – erősítette meg a Magyar Időknek Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (FESZ) levelére válaszolva, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy az Emmi miniszteének tájékoztatása a béremelés mértékéről nem felel meg a valóságnak, „nemcsak a dolgozóik visszajelzéseit, bérpapírjait nem tükrözik, de a jogszabályban elfogadott bértábla adataival sem egyeznek".

Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Időknek most egyértelművé tette: az adatsor helyes, és az eltérés abból adódhat, hogy ők végig keresetről és nem alapbérről beszéltek. Emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben az alapbéren felül vannak egyéb pótlékok és túlmunkák is.

– A műszakhoz és az éjszakai ügyelethez is jár pótlék, a túlmunkához járulnak plusz bérelemek – hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán. Kitért arra is, hogy az ő adatsoruk a csaknem százezer egészségügyi dolgozó bérét számfejtő Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján készült. Hozzátette: az adatok naprakészek, és megfelelnek a valóságnak.

A számháború folytatódik
Hivatalos választ még nem kapott, de nem fogadja el a Magyar Időkben megjelent államtitkári nyilatkozatot a FESZ vezetősége - derült ki facebook oldaluk bejegyzéséből.

Indokaik között szerepel, hogy "olyan adatokra támaszkodik, amit nincs módun kontrollálni, mivel nem érhetőek el, csak a kormányzati szervek részére". Mint írják, "a nyilvánosan elérhető KSH adatok, a Ti nyilatkozataitok nem ezeket a számokat tükrözik., még ha van is olyan aki rengeteg túlmunkával 300 000 Ft feletti bruttó keresetet kap, nem mindegy hogy ezt mennyi munkabefektetéssel éri el, hiszen az embernek élni is kell, nemcsak dolgozni. A cikkben a Miniszter úr egyértelműen bérekről és nem keresetekről beszélt, és ha ő úgy tudja , hogy ennyi a béretek, akkor nem csoda ha nem harcol újabb béremelésekért. Örülnénk, ha az egy órára jutó keresetekről is kapnánk információt, hogy lássuk mennyi teljesítményt kell nyújtani ezekért a keresetekért, már ha a számok igazak - írták.

Legolvasottabb cikkeink