• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Őssejtbotrány: újabb érintett

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A fővárosi Nyíró Gyula Kórház orvos-igazgatója is segédkezett az őssejtkezelésben.

Mivel Rujf György mellékállásban nőgyógyászként dolgozik, egyelőre nem tudni, hogy mely titulusában vett részt az eseményen. Miután megjelentek a médiában az erről szóló hírek, fotóját eltávolították annak a magánklinikának a honlapjáról, amelyben nőgyógyászként tevékenykedett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a nagyatádi az egyik közkórház, ahonnan a nemzetközi orvoscsoport begyűjtötte az elhalt embriókat. A szervezet úgy gyanítja: az abortumokból nyerték ki azokat az őssejteket, amelyeket milliókért juttattak a betegek szervezetébe fecskendővel vagy infüzióval. Az abortumok elszállítására a Scheffer-magánklinika kötött szerződést a nagyatádi kórház korábbi vezetésével, később pedig egy magáncég vette át az intézmény működtetését. A társaság vezérigazgatója úgy tudja, 2007 és 2008 között tíz elhalt embriót szállítottak el tőlük.

A rendőrség továbbra is titkolja, hogy melyik budapesti kórház területén érték tetten az őssejtkezelésre készülő orvosokat, de több sajtóhír arról számolt be: a Nyírő Gyula Kórházról van szó. Az intézmény egyik szárnyát a kórház bérbe adta a Róbert Károly Magánklinikának, amelynek szintén vannak bérlői. Az is kiderült, hogy nem csak sóoldatot találtak a rajtaütéskor.

Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda őrnagya ugyanis arról számolt be: lefoglaltak egy olyan fiolát, amelyben a szakértők szerint humán eredetű fehérvérsejtek vannak. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ezek a humán eredetű fehérvérsejtek őssejtek-e. Mivel az őssejt önmagában humán eredetű fehérvérsejt, Bucsek Gábor szerint várhatóan az lesz. Arra, hogy kiderítsék, okozhatta-e az egyik beteg halálát a szervezetébe juttatott őssejt, amely daganat kialakulásához vezető sejtburjánzást is elindíthat, orvos szakértőt kértek fel.

A Blikk beszámolója szerint húszezer forintot kértek a kaposvári őssejtklinika orvosai azért, hogy „ránézzenek" a betegekre, a beültetésért pedig nyolcmillió forintot is elkértek. A lap egy érintett család történetéről beszámolva leírja: Ukrajnában csupán két és fél millió forintot kértek egy kezelésért.

Legolvasottabb cikkeink