• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elrajtolt a Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az Európa-bajnokság alatt összesen 26 mérkőzést tekinthetnek meg ingyenesen az érdeklődők.

Az ünnepélyes megnyitóval és a csoportkörök sorsolásával elrajtolt a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által szervezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság. A Hevesi Tamás irányította címvédő magyar válogatott Romániával és Szlovéniával került egy csoportba. Csapatunk 2-5-re elveszítette a nyitómérkőzést Romániával szemben. Aggodalomra nincs ok, ha szerdán legyőzzük Szlovéniát, jó eséllyel juthatunk tovább a csoportkörökből.

A szeptember 1-5. között, a balatonfüredi szabadidő- és konferenciaközpontban zajló kontinensbajnokságot Dr. Bóka István, a város polgármestere és Szász Kitti freestyle világbajnok közösen nyitották meg jelképesen. A megnyitón beszédet mondott João Manuel Valente Nabais professzor, a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) Európai Szekciójának elnöke, Dr. Hidvégi Tibor, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára és Csík Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója is.

Az Európa-bajnokságon résztvevő 14 ország játékosait köszöntötte hazánkban a sportesemény megszervezését és a magyar csapat felkészülésének támogatását magára vállaló két cég képviseltében Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz üzletágának igazgatója.

Zettwitz Sándor elmondta: „A bajnokságon résztvevő közel kétszáz sportoló példája is jól mutatja, hogy a diabétesz sokkal inkább egy állapot, mint betegség, hiszen aktív sportolással, időben elkezdett, hatásos kezeléssel és rendszeres vércukorméréssel a cukorbetegek is éppen olyan teljes értékű, sikeres életet élhetnek, mint más társaik."

Dr. Fülöp Rita hozzátette: A Sanofinál büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk egy ilyen sok nemzet és ennyi lelkes sportoló részvételével zajló eseménynek. Ezek a sportolók kitartással, aktív életmóddal „legyőzték" a cukorbetegségüket. Noha a csapatok most egymás ellen versenyeznek, amiben mindenképpen egyek, az éppen ez az elkötelezettség és a küzdőszellem. Ezen a megmérettetésen valóban a részvétel a fontos.

Az ünnepélyes megnyitót követően a díszvendégek kisorsolták a selejtező körök mérkőzéseit. Házigazdaként a magyar csapat a sorsolást követően rögtön pályára is lépett. Válogatottunk sajnos nagyon idegesen kezdett, az első félidőben négy gólt kaptak a románoktól és hiába támadták végig a második félidőt és szépítettek két góllal is, az eredményen sajnos nem tudtak fordítani.

Az Európa-bajnokság alatt összesen 26 mérkőzést tekinthetnek meg ingyenesen az érdeklődők, az egyenes kieséses szakasz csütörtökön (09.04.) kezdődik, a bronzmérkőzésre és a döntőre pénteken (09.05.) délután kerül majd sor. A cukorbeteg sportolók egészségi állapotát mindvégig szakképzett, orvosi személyzet felügyeli, a látogatók pedig egy nyolc pontos kockázat-alapú diabétesz kérdőív kitöltésével ingyenesen megtudhatják, hogy mekkora eséllyel válhatnak cukorbeteggé.

Az EB-n részt vevő országok:
Belgium, Bulgária, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Üzbegisztán

A magyar válogatott játékosai:
Tövisháti Tamás (kapus), Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel (csapatkapitány), Nagy Roland, Pinczés Balázs, Purguly Edgár, dr. Rezessy Bálint, Sándor Balázs, Tordai Vince.

Legolvasottabb cikkeink