• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Jogi lépések a hevesi szocialisták ellen

Regionális hírek Forrás: Magyar Nemzet

Tegnap délelőtt száz ember vett részt azon az egri demonstráción, amelyen jelképesen elfoglalták a Markhot Ferenc Kórházat.

A tüntetésen Herman István, a Heves megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának igazgatója hangsúlyozta, törvénytelenségeket követtek el Egerben az elmúlt két évben. Elmondta, hogy július utolsó hetében feljelentést tettek a Heves Megyei Főügyészségen, mert a Fidesz úgy véli, a közgyűlés szocialista tagjai szerződést szegve adták át egy kft.-nek a HospInvest Zrt.-től visszavett Markhot Ferenc Kórházat. A törvénytelenül kötött tavaly áprilisi szerződést egy újabb bűncselekménygyanús egyezmény követte, amely arról szól, hogy a megyei önkormányzat helyett - a HospInvest csődjét követően - a száz százalékban közgyűlési tulajdonban lévő közhasznú kft. veszi át a régió legnagyobb betegellátó centrumát. Ez a cég mindössze tízmilliós törzstőkével rendelkezik a hatmilliárdos éves forgalmú Markhot Ferenc Kórház működtetőjeként.

Herman rámutatott: ez nonszensz, illetve olyan állapot, ami szabad utat enged még a parlamenti választások előtt az esetleges magántőkének, az újabb visszaéléseknek. A Fidesz tiltakozik az MSZP önkényes döntései miatt, s ezért fordult a Heves Megyei Főügyészséghez jogorvoslatért.

A másik feljelentést hűtlen, gondatlan kezelés miatt indítja a frakció a Heves megyei MSZP ellen, mert szerintük a szocialista Sós Tamás elnöklete alatt az elmúlt két esztendőben közel négymilliárd forinttal károsították meg az adófizetőket. Egyrészt közgyűlési hozzájárulás nélkül vettek fel 740 millió forint kölcsönt, amit átadtak a HospInvestnek a végkielégítések kifizetésére, másrészt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem másfél milliárd forintos finanszírozásáról mondott le a megye a magántársaság javára. A közelmúltban ismét közpénzt vettek igénybe céljaik megvalósítására.

A HospInvestnek adott 740 millió forintot visszaigényelték pályázat útján kormányzati hozzájárulással, s kifizették az adósságot, ráadásul az új kft.-t megilllető kéthavi OEP-forrásról ugyancsak lemondott a szocialista frakció. Természetesen az egészségbiztosító két hónapra szóló egymilliárdos támogatását a HospInvest sem kapja meg, mert kifizeti hitelezőinek. Herman úgy gondolja. Sós Tamásnak mindenképpen el kell tűnnie a politikai közéletből.

Legolvasottabb cikkeink