• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Új eszközöket kapott a Honvédkórház

Regionális hírek Forrás: MTI
Új eszközöket kapott a Honvédkórház

Új eszközöket szerzett be a budapesti Honvédkórháznak a fenntartó Minisztérium a hiányzó vagy elromlott helyett.

Az új eszközökről, egy ultrahangkészülékről és egy mammográfiás berendezésről tartott pénteki sajtótájékoztatón Tamás Róbert orvos dandártábornok, a Honvédkórház orvos igazgatója arról beszélt, hogy fő törekvésük a gyógyításban legkorszerűbb eszközök beszerzése. Ehhez legtöbbször uniós forrásokat vesznek igénybe, de sürgős esetekben - például meghibásodás miatt - gyors segítséget kell kérniük, és most is a HM biztosította a beszerzéshez szükséges forrást - magyarázta.

Tamás Róbert megjegyezte: nem áll meg a műszerbeszerzés, az Egészséges Budapest program keretében újabb készülékek érkeznek a kórházba.

Nádor Csaba főorvos, a Perinatális Intenzív Centrum vezetője közölte: a koraszülöttek életben maradási esélyei egyre jobbak, az elmúlt években folyamatosan csökken Magyarországon a csecsemőhalandóság, és ebben nagy szerepe van annak, hogy egyre modernebb eszközöket használnak. Az új berendezés nagy segítséget jelent a koraszülöttek vizsgálatában, kezelésében, és nagy előnye, hogy a babák inkubátora mellé vihető, így közvetlenül ott végezhetők el a vizsgálatok - mutatott rá.

Átol Éva orvos alezredes, a központi radiológiai diagnosztika osztály osztályvezető főorvosa elmondta: a leggyakoribb rosszindulatú női betegség az emlődaganat. Súlyos problémát jelentett a kórháznak, hogy a korábbi mammográfiás készülék elromlott, ehelyett szereztek be újat - közölte.

Tavaly novemberben jelentették be egy világszínvonalú, csaknem 18 millió forint értékű ultrahangkészülék vásárlását a koraszülötteket ellátó osztály számára. A többfunkciós berendezés a babák koponya- és hasi ultrahangvizsgálata mellet kardiológiai vizsgálatok elvégzésére is alkalmas. A készülékkel a szakemberek komoly diagnózisokat állíthatnak fel olyan pici babák esetében is, akik még a fél kilót sem érik el.

Emellett a Honvédkórházba érkezett egy új mammográfiás berendezés is, mivel a korábbi készülék tavaly meghibásodott és gazdaságosan már nem volt javítható. A berendezést közbeszerzési eljárás keretében szerezték be, mintegy 41 millió forint értékben. Az új gép napi 20 vizsgálat elvégzésére alkalmas, így az előjegyzések száma miatt hosszúra nyúlt várólista csökkenhet.

Legolvasottabb cikkeink