• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Banki adomány karácsonyra

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Huszonhárom egészségügyi intézményt támogat összesen 20 millió forint karácsonyi adománnyal a Raiffeisen Bank.

A pénzintézet rendszeres adományaival a beteg és árva gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat támogatja – tájékoztatott Gondáné Fischer Zsófia igazgató. Karácsonykor összesen 23 egészségügyi intézmény részesül a bank több, mint 20 millió forint értékű adományából. A pénzintézet 2000 karácsonya óta évente kétszer, gyermeknap és karácsony alkalmából támogatja a beteg gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat.

A bank fontosnak tartja, hogy a nehéz körülmények között működő egészségügyi intézményeknek ne jelentsen anyagi akadályt egy-egy életmentő, vagy a vizsgálatokhoz szükséges orvosi műszer megvásárlása, ezért elsősorban gyermek-egészségügyi intézmények műszervásárlására, továbbá sérült és beteg gyerekek ápolásához, rehabilitációjához nyújtanak anyagi segítséget. A pénzintézet törekszik arra, hogy a fővárosi intézmények mellett az ország minden régiójában nyújtson támogatást, és hogy évről évre bővüljön a támogatottak köre.

A mostani karácsony alkalmából a bank adományából részesül a budapesti II. Kerületi Egészségügyi Szolgálat; a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Gyermekszív Központja; a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ; az Aszódi Rendelőintézet; a Szentendrei Rendelőintézet; az oroszlányi Szakorvosi Rendelőintézet; a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház; a komáromi Selye János Kórház; a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő Gyermekosztálya; az ajkai Magyar Imre Kórház Csecsemőosztálya; a győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona; a Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Kht.; a szekszárdi Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza; a kaposvári Kaposi Mór Megyei Kórház; a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Erzsébet Kórház-rendelőintézet Gyermekosztálya; a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya; a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórháza Újszülött Osztálya; a miskolci BAZ Megyei Önkormányzat, Gyermekegészségügyi Központ; a gyöngyösi Bugát Pál Kórház; az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház Gyermekosztálya; a Sárvári Kórház Szülészeti Osztálya; a nyíregyházai Jósa András Megyei Kórház Gyermekosztálya; a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza.