• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Péntektől átadják a mentők gépeit

Hírek Forrás: Népszabadság-Magyar Hírlap

Január 20-án megkezdi a BASe Kft. a mentőhelikopterek átadását az OMSZ illetékeseinek.

Január 20-án megkezdi a BASe Kft. a mentőhelikopterek átadását az OMSZ illetékeseinek - közölte a Népszabadsággal a társaság jogi képviselője. Hozzátette: a BASe egy már folyamatban lévő perben mintegy 200 millió forintot követel az OMSZ-tól, mert szerintük jogellenes volt szerződésük rendkívüli felmondása, ezért a három hónapos felmondási időre eső elmaradt hasznot, illetve az okozott kárt is peresítik. A polgári jogi igények érvényesítésén túl személyiségi jogainak, azaz jó hírének megsértése miatt is perre megy a BASe Kft. az OMSZ-szal. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta: az OMSZ nem tud arról, hogy 200 milliós perben állna a BASe Kft.-vel, melynek minden befogadott számláját rendre kifizették - írja a lap.


Edelényi Gábor, a BASe Kft. szóvivője a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy jelen pillanatban öt helikopter áll üzemkész állapotban. További két gép ezer repült óra utáni nagyjavításra vár. Ha valaki áldozna pénzt, rövid időn belül ezek is felemelkedhetnek. Két francia helikopter külföldi javításon van, ezt a számlát is ki kell egyenlíteni.

A szóvivő szerint van egy helikopterük, amelynek állapota mentő nyelven szólva kritikus. Sokat kell rá költeni, csakúgy, mint a betegszállító repülőgépre.


Hegedűs László, a cég jogi képviselője megerősítette, hogy peres úton készülnek elégtételt venni a BASe jó hírnevét sértő kijelentésekért, illetve az OMSZ jogtalan szerződésbontásáért. Az OMSZ korábban sikkasztással és szakszerűtlen szervizeléssel vádolta meg a céget, és feljelentette a kft.-t a rendőrségen. A cég panaszának azonban helyt adott az ügyészség.


Az ügyvéd szerint egy repüléssel foglalkozó cégnek anyagi szempontból is rendkívül sokat árthat a bizalom megingatására alkalmas kritika. Könyvszakértőkkel alátámasztott kimutatást készülnek benyújtani, mekkora tényleges kára, illetve bevételkiesése származott a kft.-nek az után, hogy az OMSZ feljelentette őket. Az ügyvéd tízmillió forintokban mérhető kártérítési igényt említett.


Emellett mérlegelik, hogy hamis vád alapos gyanúja miatt büntető feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen. Álláspontjuk szerint ugyanis ezt a bűncselekményt követte el, aki sikkasztás miatt jelentette fel a BASe Kft.-t.