A XI. kerületi iskolákban mostantól több zöldséget, friss gyümölcsöt kapnak a gyerekek.
Dr. Zajkás Gábor, az Országos Élelmiszer-biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OE-TI) főigazgató-helyettese a Népszavának elmondta, jónak tartja a kezdeményezést, mert a táplálkozás fontos az egészség megőrzéséhez. Egy-egy ebéd a napi energiabevitel 30-35 százalékát teszi ki. Hangsúlyozta, hogy a vöröshús és a tartósított készítmények rendszeres és túlzott fogyasztása növeli a daganatos és a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.
Egy héten egyszer vagy kétszer nem káros a sovány vöröshús fogyasztása. Ha a gyermekek kellő mennyiségű főzeléket, baromfihúst, tejet, tejterméket és gyümölcsöt esznek, megkapják a szükséges tápanyagmennyiséget, a szénhidrátokat, fehérjét, vitaminokat és zsiradékot. A gyerekek megtanulhatják, mi a jó és helyes táplálkozás. Magyarországon a halálozások háromnegyed részéért a táplálkozással és életmóddal összefüggő szokások a felelősek, így a szív- érrendszeri és a daganatos megbetegedésekért.