• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új fejezet nyílhat a szívritmuszavar kezelésében

Hírek Forrás: Weborvos

Az új termék a szívritmuszavarban szenvedők kezelésében nyújt majd kedvezőbb megoldást.

A GE Healthcare üzletága (GEHC) 198 millió forint összköltségű kutatási fejlesztési projektet indított budaörsi kutató-fejlesztő központjában európai uniós támogatással. A Szegedi Tudományegyetem klinikájával együttműködésben zajló projekt célja olyan új orvosi alkalmazás fejlesztése, amely szívritmuszavarban szenvedő betegek gyógykezelésében nyújt segítséget.

A budaörsi GE Healthcare 88 millió forint állami támogatást nyert a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében, az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. A GE Healthcare további 110 millió forint saját forrást biztosít. A 2010-ben indult több éves projekt célja egy nemzetközileg piacképes termék prototípusának elkészítése, amely a szívritmuszavarban szenvedők számára nyújt majd innovatív és egyben költséghatékony megoldást, minimális invazív (katéteres) beavatkozással.

„A prototípus háromdimenziós anatómiai szív modellt ötvöz hagyományos röntgenfelvétellel és ehhez a szív elektromos jeleit is társítja" – emelte ki a szakmai újdonságokat Dr. Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi technológia igazgatója.

A kutatás nemzetközi szinten elismert szakemberek révén olyan költséghatékony megoldásokkal gazdagítja az orvostechnológiát amely támogatja a szívritmuszavarok eredetének felismerését, a kezelések tervezését és végrehajtását, illetve amivel a szükséges beavatkozás időtartamát is csökkenteni lehet.

A GE Healthcare a kutatás-fejlesztésbe bevonja a Szegedi Tudományegyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ orvosait. A klinika orvosai és a GE Healthcare mérnökei együtt fejlesztik és tesztelik az új prototípust.

A Szegedi Tudományegyetem és GE Healthcare 2001 óta folytat sikeres együttműködést kutatás-fejlesztési projektekben; az Egyetem részt vett korábban olyan kutatásokban is, amelyek a röntgenképek minőségének javítását vagy például az orvosi képeken a szervek pontosabb elhatárolását segítik.

 

A GE Healthcare-ről

A GE Healthcare a General Electric Vállalat 17 milliárd dollár forgalmat bonyolító egysége, székhelye az Egyesült Királyságban van. A GE Healthcare több mint 46 000 szakembert foglalkoztat szerte a világon, több mint 100 országban.

A GE Healthcare a betegellátásban új korszakot nyitó egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az egészségügyi képalkotás, információ-technológiai rendszerek, egészségügyi diagnosztika, betegfelügyelő rendszerek, betegség-kutatás, gyógyszerkutatás és bio-gyógyszerészet területén szerzett szakértelmét a GE Healthcare a betegségek korai stádiumban történő felfedezésének, és az egyénre szabott kezelések kidolgozásának szolgálatába állítja.

A GE Healthcare szolgáltatásainak választéka lehetővé teszi az egészségügyi dolgozók számára a rákos megbetegedésekben, neurológiai vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők hatékonyabb diagnosztizálását, kezelését és gyógyítását.

A GE Healthcare 1997-ban kezdte meg működését Magyarországon. Mára a hazánkban 520 alkalmazottat foglalkoztató GE Healthcare kelet- és közép-európai regionális értékesítési- és szerviz központja is Magyarországon található. 1999-ben elindult a klinikai alkalmazások kutatása és fejlesztése; azóta a bővítés folyamatosan zajlik. A Budaörsön kiépült világszínvonalú kutató-fejlesztő központban jelenleg 180 mérnök dolgozik.