• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az étolaj volt a bűnös a siófoki menzán

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Az étolaj okozhatta, hogy ehetelen volt két hete a köret a siófoki menzákon.

A Hungast-csoporthoz tartozó S-Food Gastronomy Kft. egyetlen siófoki főzőkonyhájáról szállítják az ebédet a város iskoláiba és óvodáiba. „Az avas, kellemetlen illatú krumpli helyett kenyeret kaptak köretként a gyerekek a csirkemellhez" – írta a Sonline.hu két hete szülői panaszok nyomán. A pirított burgonyából vett minta laborvizsgálata folyamatban van, s közérdekű bejelentésre a járási állategészségügyi- és élelmiszerellenőrző hivatal is mintát vett kivizsgálás céljából a kifogásolt köretből.

Néhány nappal azt követően, hogy a pirított burgonyát nem engedték kiosztani, az S-Food siófoki főzőkonyháján pirított tarhonyát készítettek. Az elkészítéskor hasonlóan kellemetlen, idegen szagot észleltek, így annak a kiadását is megtiltották – tudta meg a lap most Páger Zsolttól, a Hungast üzletfejlesztési igazgatójától. A pirított tarhonyához ugyanazon gyártó étolaját használták. Ezt követően egy közeli élelmiszer-üzletben vásároltak étolajat, mellyel már megfelelő minőségű tarhonyát tudtak készíteni. Az üzletfejlesztési igazgató másnap általános élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzést tartott a konyhán, ekkor zároltatta azt a 190 liternyi étolajat, amivel az első adag tarhonyát is készítették. Ezzel egy időben a Hungast-csoporthoz tartozó főzőkonyhákat e-mailben utasította 900 liternyi étolaj zárolására és jelzést küldött a Nébih-nek.