Az étolaj okozhatta, hogy ehetelen volt két hete a köret a siófoki menzákon.
A Hungast-csoporthoz tartozó S-Food Gastronomy Kft. egyetlen siófoki főzőkonyhájáról szállítják az ebédet a város iskoláiba és óvodáiba. „Az avas, kellemetlen illatú krumpli helyett kenyeret kaptak köretként a gyerekek a csirkemellhez" – írta a Sonline.hu két hete szülői panaszok nyomán. A pirított burgonyából vett minta laborvizsgálata folyamatban van, s közérdekű bejelentésre a járási állategészségügyi- és élelmiszerellenőrző hivatal is mintát vett kivizsgálás céljából a kifogásolt köretből.
Néhány nappal azt követően, hogy a pirított burgonyát nem engedték kiosztani, az S-Food siófoki főzőkonyháján pirított tarhonyát készítettek. Az elkészítéskor hasonlóan kellemetlen, idegen szagot észleltek, így annak a kiadását is megtiltották – tudta meg a lap most Páger Zsolttól, a Hungast üzletfejlesztési igazgatójától. A pirított tarhonyához ugyanazon gyártó étolaját használták. Ezt követően egy közeli élelmiszer-üzletben vásároltak étolajat, mellyel már megfelelő minőségű tarhonyát tudtak készíteni. Az üzletfejlesztési igazgató másnap általános élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzést tartott a konyhán, ekkor zároltatta azt a 190 liternyi étolajat, amivel az első adag tarhonyát is készítették. Ezzel egy időben a Hungast-csoporthoz tartozó főzőkonyhákat e-mailben utasította 900 liternyi étolaj zárolására és jelzést küldött a Nébih-nek.