• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

December óta áll a kórházépítkezés

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Süllyed, vagy nem süllyed? Öt hónapja áll a kórházépítés.

Süllyed, vagy nem süllyed? A Siófokon hónapok óta terjedő szóbeszédből fakadó kérdésünkre most sem kaptunk választ a kórház épülő új szárnyával kapcsolatban, ám az tény, hogy december óta fújja a szél az azóta munka nélkül lévő óriásdarut az új épület fölött. Néhány hétnyi várakozás után kaptunk választ kérdéseinkre az állami tulajdonba került kórházakat működtető GYEMSZI kommunikációs osztályától – írja a sonline.hu portálja.

Arról érdeklődtünk: mi az oka, hogy december óta áll a siófoki kórház új szárnyának építése? Valóban statikai problémák léptek-e fel, süllyed, vagy nem süllyed az épület? Tervezési, vagy kivitelezési hiba történt? Igaz-e, hogy már a bővítési munkálatok kezdetén több alvállalkozó levonult, mert nem fizették ki határidőre? A statikai problémák tudatában megvalósul-e az új épület tetejére tervezett helikopter-leszállópálya? Az eredetileg az idén nyárra tervezett átadás helyett mi az új határidő? Befolyásolja-e a betegellátást, hogy a nyárra nem készül el az új sürgősségi osztály az épülő részlegben? Hogyan áll a főigazgatói pályázat? – sorolja a kérdéseket a portál.

Az uniós beruházási programmal kapcsolatban május 8-án szakértői bejárás történt, amelynek során az a szakértői vélemény alakult ki, hogy próbaalapozás és próbaterhelés elvégzése szükséges. Ennek megrendelését a kórház már kezdeményezte. A szükséges tesztek elvégzése és értékelése körülbelül egy hónapot vesz igénybe. A szakvélemény birtokában lehetséges a beruházás további irányát és ütemét meghatározni, ez vonatkozik a heliportra is – áll a GYEMSZI válaszában.

A több milliárd forintos projekt finanszírozásáról azt írják: a kórházak állami kezelésbe vételekor Siófok város helyébe kedvezményezettként a siófoki kórház lépett. A város által szervezett korábbi, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárásba, a vállalkozási szerződés megkötésébe a kórháznak beleszólása nem volt. A közel 300 millió forintos többletforrást igénylő szerződéseket az önkormányzat kötötte, röviddel a kórház átadása előtt, amelynek során a kötelezettségvállalást fedezet nélkül átadta. A többletforrást uniós projekt esetében a támogató biztosíthatja, ezért a támogatási szerződés módosítási kérelmet 2013. január 23-án beadtuk. A támogató a szerződések kifizetését a statikai vizsgálat eredményéig felfüggesztette – válaszolta a GYEMSZI, amely azt is tudatta, a kórház főigazgatói posztjára kiírt pályázat a napokban megjelent a szervezet honlapján, a munkakör betöltésének legkorábbi időpontja szeptember 15-e. Közölték azt is: a siófoki kórházban tudomásunk szerint a gyógyító munka folyamatos és biztonságos.

A sonline.hu portája a GYEMSZI által említett 300 milliós többletről megkérdezte a siófoki polgármestert, Balázs Árpádot is. Nyilatkozata a teljes cikkben