A lilásvörös húsú zöldség a magzat-és kismamavédő hatásúnak tartott folsavban is gazdag.
A fogyasztók rengeteg pénzt hajlandók kiadni a reklámokban szereplő, sokszor ellenőrizetlen hatású szintetikus „csodaszerekre", ugyanakkor nagy ívben elkerülik azokat a hagyományos élelmiszereket, amelyek révén fillérekért, természetes úton juthatnának hozzá a kívánt hatóanyagokhoz.
A New York Times hívta fel a figyelmet egy neves táplálkozáskutatóra hivatkozva, bemutatva a legegészségesebbnek tartott, ám ritkán fogyasztott ételeket. Johnny Bowden a cékláról azt írja, hogy a lilásvörös húsú zöldség a magzat-és kismamavédő hatásúnak tartott folsavban is gazdag. A listán szerepelnek olyan egzotikus ételek is, mint a karotinoidokban gazdag mangold, a vérnyomáscsökkentő „antioxidáns-koktél" gránátalma vagy a gyulladáscsökkentő és rákmegelőző összetevőket tartalmazó fűszernövény, a kurkuma. A többség azonban olyan közönséges piaci áru, mint a tökmag, az aszalt szilva, a fejes káposzta vagy a sütőtök. Némelyik ételt feldolgozva ajánlja a reformtáplálkozás-guru.