• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Így verik át az egykor keményen dolgozó embereket

Lapszemle Forrás: valasz.hu

Évente több ezer idős embert károsítanak meg egészségügyinek álcázott termékbemutatókon-

A bemutatókön jellemzően az áru nem orvosi, és sokszor még a doktor sem igazi.  Hogy melyik cégekkel kell különösen vigyázni? Feketelistába szedte a Heti Válasz a termékszeánszok jogszabálysértő vállalkozásait - számol be a lap online kiadása, a valasz.hu.

A lap négy hatóság határozatait nézte át évekre visszamenőleg, hogy lássák, mely szervezetek azok, amelyek 1. jogsértő módon 2. engedély nélküli 3. hatástalan vagy nem arra a betegségre ható eszközöket 4. elképesztő felárral árusítanak idős embereknek úgy, hogy utóbb gyakorta az elállási vagy a garanciális jogokat nem lehet érvényesíteni náluk. Elkészítették a legsúlyosabb jogsértéseket elkövető cégek listáját, s a dokumentumokból kirajzolódik egy furcsa kép – a hatóságok úgy tekintenek a problémára, mintha az pusztán fogyasztóvédelmi lenne, miközben egyes esetekben komolyan felvetődik a bűncselekmény elkövetésének lehetősége is.

Módszeresen, gyakran ismétlődő forgatókönyvek alapján fosztják ki az idős, hiszékeny embereket. Az egyik bevett módszer, hogy egészségháznak, egészségügyi központnak adják ki magukat, és ingyenes állapotfelmérést kínálnak az embereknek. Csalást gyanítunk azokban az esetekben is, amikor „kivizsgálják" a potenciális vevőket valamilyen mágneses erőtérméréssel, testhőmérséklet-méréssel vagy más hókuszpókuszon alapuló (orvostechnikai engedéllyel gyakorta nem rendelkező) géppel, amit ráadásul úgy állítanak be, hogy elrettentő eredményt mutasson. A megijesztett időseknek azután felajánlanak három ingyenes kezelést egy náluk legalább százezer (gyakran több százezer) forintba kerülő készülékkel, amely például a csontok összeforrását meggyorsítja, de ők prosztata-megnagyobbodás vagy szürkehályog esetén alkalmaznák.

Mi történik a harmadik „kezelés" után? Hogyan értékelik ki az eredményeket doktor úrnak szólított, de gyakran egészségügyi végzettséggel nem rendelkező személyek? Hogyan helyezhetnek kilátásba esetenként halálos egészségügyi következményt, ha ügyfelük nem veszi meg a terméket? Részletek a Heti Válasz március 19-i számában.