• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyereményjáték - 13. forduló

Nyereményjáték Forrás: Weborvos

Ebből a fordulóból kiderül, hogy doppingszernek számít-e a Grippostad C, kaphatnak e újszülöttek Ambroxol-Q szirupot és miért utánozhatatlan már 70 éve a babakenőcs.

HŰLÉSRE – ENYHÜLÉS: GRIPPOSTAD C
Láz, fájdalom, orrfolyás?

Nátha és influenza esetén javasoljuk a Grippostad C kapszulát!
Egyedi összetételének köszönhetően
•  Megszünteti az orrdugulást, csökkenti az orrváladékot (klórfenamin 2,5mg)
• Csillapítja a lázat és a fájdalmat (paracetamol 200mg)
• Csökkenti az elesettséget (koffein 25 mg)
•  Megnövelt C-vitamin dózist biztosít (150mg/kapszula, 450-900mg/nap)
• Mindezt a sportolók számára is biztonsággal, doppingmentesen nyújtja napi 4 kapszula szedése esetén.

 
Minden komponense külön-külön is hozzájárul e beteg javuló közérzetéhez. Nem tartalmaz efedrint vagy efedrin-származékot!
Nappalra a frissítő kapszula, míg este, magas lázra a forró ital kínál megoldást. A Grippostad® Hot Drink magas paracetamol tartalma (600 mg) hatékony lázcsillapítást biztosít. Kellemes citromos ízének köszönhetően a betegek szívesen fogadják.


A Grippostad C kapszula 20x ára is kellemes, egy kúra=egy doboz költsége 775 Ft. A Grippostad® Hot Drink 5x 475 Ft, a 10x kiszerelés 675 Ft-ért vény nélkül kapható a patikában.
Kellemes megoldás a nátha, influenza kellemetlen tüneteire.


Figyelem: a Grippostad C recept nélkül is megvásárolható gyógyszer. Nem szabad alkalmazni súlyos veseelégtelenségben, paracetamol túlérzékenység, örökletes glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiány, prosztata megnagyobbodás esetén, valamint szűkzúgú glaucomában. Terhesség ideje és szoptatás alatt nem szedhető. Csökkent máj- vagy veseműködésű, valamint Gilbert-szindrómában szenvedő betegek óvatosan alkalmazhatják. Hosszabb időn keresztül vagy nagyobb adagban csak orvosi javaslatra szabad alkalmazni. Az előírásoknak megfelelően alkalmazva általában nem okoz mellékhatásokat. Ritkán emésztőszervi panaszokat, kimerültséget, szájszárazságot, bőrkiütést vagy vizelési panaszokat okozhat.


A Grippostad Hot Drink recept nélkül is megvásárolható gyógyszer. Nem szabad alkalmazni paracetamol túlérzékenység és örökletes glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiány esetén. Májműködés zavarai esetén, veseelégtelenségben és Gilbert-szindrómában óvatosan alkalmazható. Terhesség és szoptatás alatt csak szigorú egyedi megfontolás alapján szedhető. Hosszabb időn keresztül vagy nagyobb adagban csak orvosi javaslatra szabad alkalmazni. A készítmény szacharózt tartalmaz. Mellékhatásként ritkán bőrvörösség, rendkívül ritkán allergiás reakciók és bőrkiütések alakulhatnak ki.


A LEGNÉPSZERŰBB HURUTOLDÓ: AZ AMBROXOL-Q

Az Ambroxol-Q tabletta ill. szirup több mint 6 éve áll az Önök, a gyógyszerészek és a betegek rendelkezésére. Rendkívül kedvező árával és elismert hatékonyságával az elmúlt évek alatt az Ambroxol-Q fokozatosan a „legnépszerűbb" és a legtöbbet felírt köptetővé „nőtte" ki magát. (IMS Health, Hungarian Medical Index).
Hatóanyaga az ambroxol; 30 mg tablettánként, 15 mg/5 ml szirup (azaz összesen 300 mg/szirup).


Az ambroxol a bromhexin aktív, ugyanakkor hatékonyabb metabolitja (a bromhexinnel kapcsolatos tapasztalatok ill. kutatások alapján jöttek rá, hogy a hatóanyag fő metabolitja szekretolítikus hatásában felülmúlja az alapvegyületet).
Az Ambroxol-Q az ambroxolt közvetlenül juttatja a szervezetbe, így magasabb szérumszintet biztosít.


Két gyógyszerformája van: 20x tabletta; 100 ml szirup. Feladata a nyákoldás elősegítése akut és krónikus légút betegségekben. Gyermekek (már újszülött kórtól) és felnőttek részére is egyaránt adható.
Mindkét formája közgyógylistán van, de recept nélkül is kapható. Fogyasztói ár: tabletta 309 Ft; szirup 422 Ft.
Európában egyedülálló összetétel: 70 éves a
Önnek valószínűleg nem kell bemutatni Magyarország legidősebb vény nélkül kapható kenőcsét, hiszen nemcsak ismeri, hanem bizonyára alkalmazza is.

EGYEDÜLÁLLÓ ÖSSZETÉTEL EURÓPÁBAN: A NEOGRANORMON

Az alábbi összegzés (nem)csak a játék kedvéért íródott.
A 70 éves Neogranormon, kenőcs piacvezető a hámosítók csoportjában, 2002-ben egymillió háromszázezer doboz fogyott belőle. Az ország minden patikájában nap mint nap több, mint 2 doboz Neogranomont vásárolnak a betegek.

 
A Neogranomon kenőcs eredeti magyar fejlesztésű termék, 1933 óta jelenti a baba, illetve a babaszoba meghitt illatát. 1932. december 21-én adta ki a miniszteri tanácsos Dr. Egger Leo kérelmére a kenőcs forgalmazási engedélyét. A Debreceni Gyógyszergyár 1951-től, a jogutód Biogal Gyógyszergyár 1960-tól gyártja és forgalmazza.


A Neogranomon kenőcs generációkat gyógyít, generációkon keresztül. Összetétele nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló. Négy hatóanyagot tartalmaz, melynek köszönheti komplex hatását, így egyszerre hámosít, regenerálja a bőrt és fertőtlenít. A Neogranomon kenőcs ára mindenki számára megfizethető, hiszen a 25g csupán 428 Ft.


Mi a Neogranormon kenőcs és mire használják?
A Neogranormon hámosító, a bőr felmaródása, valamint kisebb hámhiányok kezelésére szolgáló kenőcs.  Összetevőinek (D2-vitamin, A-vitamin, hasnyálmirigy kivonat, cink-oxid) komplex hatása révén védi a hámsejteket, így az egészséges hámréteget is. Fokozza a bőr ellenállását fertőzésekkel szemben, elősegíti a hámsérülések gyógyulását, sarjadzást és bőrregenerációt elősegítő hatása következtében.


A növényi eredetű D2-vitamin (100 NE ergocalciferolum) bonyolult anyagcsere folyamatokban résztvevő anyag, amelynek kialakítása ultraibolya besugárzás hatására a bőrben kezdődik. Elősegíti a bőr felső rétege sejtjeinek növekedését, differenciálódását.
Az A-vitamin (300 NE retinolum) a hámszövet épségének fenntartásához szükséges. Szerepet játszik a hámsejtek szaporodásában, biztosítja a bőr hidratáltságát, ezáltal elősegíti bőr regenerációját. Az A-vitamin jelenlétében a bőr felső rétegében a váladéktermelő, un. mucin termelő hámsejtek vannak túlsúlyban. Az A-vitamin hiánya esetén ezek száma csökken, helyüket váladékot nem termelő, elszarusodást okozó sejtek foglalják el. A normál váladékképződés csökkenése növeli a sejtek irritálhatóságát, a bőr szárazságát, kedvez a fertőzések kialakulásának.

A hasnyálmirigy kivonatban (900 mg extractum pancreatis) található emésztő enzimek helyileg alkalmazva segítenek a sebek gyógyulásában azáltal, hogy az elhalt szövettörmelékek emésztésével elősegítik a sebtisztulás folyamatát.
A cink-oxid (3,75 mg zincum oxydatum) , mint adsztringens terápiás hatása egyrészt abban áll, hogy a gyulladt nyálkahártya vagy bőr felszínén a fehérjék kicsapódásával vékony, szárító hatású hártya képződik, másrészt a mélyebb rétegbe kerülő csekély mennyiségük csökkenti a kollagén rostok vízmegkötő képességét, ezáltal csökken a váladékképződés, a gyulladás és a fájdalom. A bőrregenerációt azzal segíti elő, hogy a képződött, szárító hatású hártyával leváló beteg hámsejteket egészségesek pótolják.


A Neogranormon kenőcs alkalmas felületes bőrsérülések, felmaródások (kidörzsölt orr, horzsolás), enyhe égési sebek hámosítására, valamint pelenkadermatitisz és szoptatás alatti, berepedezett emlőbimbó kezelésére.
A kenőcs sem hormont, sem hormonszerű anyagot nem tartalmaz, ezért hetekig, hónapokig folyamatosan, mellékhatás nélkül alkalmazható. Mellékhatás bejelentése az Országos Gyógyszerészeti Intézetbe ez idáig nem érkezett.