• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyereményjáték - 14. forduló

Nyereményjáték Forrás: Weborvos

Ebből a fordulóból kiderül, miért szedhetik cukorbetegek is az Ambroxol-Q szirupot, mit szóltak az anyukák a Neogranormon babafürdető családhoz, s miért előnyös a Grippostad-C egyedülálló összetétele.

AMBROXOL-Q A CUKORBETEGEKNEK IS

Az évek folyamán az Ambroxol-Q fokozatosan a „legnépszerűbb" és a legtöbbet felírt köptetővé „nőtte" ki magát. (IMS Health, Hungarian Medical Index). Az éves felírások száma immár eléri a félmillió receptet. A betegek által beszedett Ambroxol-Q tabletta és szirup dobozszáma pedig meghaladja a 1,3 milliót. Ez számos pozitív tulajdonságának köszönhető.
Ára a legalacsonyabbak közé tartozik, biztonságos, hatékony és a közgyógylistán van, de recept nélkül is kapható.
A szirup cukorpótló anyagokat tartalmaz, így cukorbetegek is alkalmazhatják.


Az Ambroxol-Q bármelyik antibiotikummal alkalmazható egyidejűleg, nem lép fel nem kívánt gyógyszerinterakció a szerek között. Emellett számos antibiotikum (pl. amoxicillin, eritromicin, doxiciklin) esetén létrejön egy pozitív kölcsönhatás a hatóanyagok között, az ambroxol fokozza ezeknek az antibiotikumoknak a kiválasztását a légúti váladékba.


A CSECSEMŐÁPOLÁS FONTOS RÉSZE A FÜRDETÉS

A szappanok a zsírokat oldva távolítják el a szennyeződést, de ezzel együtt a bőr saját védőrétegét is. Így a csecsemők bőre zsírtalanná, rugalmatlanná válik. A meleg víz önmagában is zsíroldó, mely hatást a szappanok fokozzák. A hidrolipid réteg szerepe, hogy a bőr rugalmasságát és puhaságát biztosítsa. A gyulladt, ekcémás, rugalmatlan, száraz bőrön a zsíroldó anyag fokozza a gyulladást.


A csecsemőt különféle tenzideket tartalmazó fürdőemulziókkal, samponokkal kell fürdetni. Ezek visszazsírozót is tartalmaznak, és helyreállítják a hidrolipid réteget. Fürdetés után testápoló emulziót is lehet használni. A napi fürdetéshez, ezért bőrbarát, jó minőségű gyárilag előállított készítmény használható. Ennek a követelmény rendszernek felel meg a Neogranormon márkanevű babaápolási termékcsalád.


A Neogranormon folyékony szappan kettő az egyben formulájának köszönhetően nemcsak kíméletesen tisztít, hanem nedvességmegtartó és hidratáló hatása is van. A 250 ml-es pumpás flakon az egész család örömére használható.
A Neogranormon habfürdő (250 ml) vitamin és növényi hatóanyagai a bőr természetes védőrétegét, a hidrolipid réteget épségben hagyják. Kis mennyiséget téve a fürdővízbe nagy és tartós habot biztosít.


A Neogranormon sampon (250 ml) kíméletesen tisztít, nem szárít és a nyálkahártyát nem irritálja. Mindennapos használata felnőttek esetében ajánlott.
A Neogranormon testápoló (250 ml, pumpás) hámképző, sejtregeneráló, nem allergizáló készítmény. A növényi összetevők bőrrokon anyagok, melyek az érzékeny bőr védelmét szolgálják.
Hatóanyagok: vitaminok (A és E), növényi hatóanyagok (kamilla kivonat, körömvirág kivonat, kókuszolaj, kukoricacsíra olaj).
Alkalmazás: csecsemő és kisded kortól alkalmazható.
A készítmények fogyasztói ára 650-700 Ft / flakon, melyeket gyógyszertárakban, gyógynövény és drogéria szaküzletekben lehet megvásárolni.


2002-ben 10 gyermekorvos gyűjtötte össze 100 anyuka tapasztalatát a Neogranormon készítmények alkalmazását illetően. A vizsgálat eredménye szerint a Neogranormon termékek:
• természetes, bőrbarát hatóanyagokat tartalmaznak
•  használata során allergizáló hatás nem lépett fel
•  bőrvédő hatása bizonyított.


A vizsgálat során megállapítható volt, hogy a Neogranormon testápoló megszünteti a bőr szárazságát, különösen jó a felszívódása, kedvező a napozás utáni hatatása és elmaradtak a nagy melegben gyakran előforduló „meleg kiütések".
A Neogranormon babatermékek használata során allergiás bőrtünet egyetlen esetben sem lépett fel.

A Neogranormon babakozmetikumok jellemzői:
• kiváló tisztító hatás
•  bőrvédő hatás
•  finom illat
• káros anyagokat nem tartalmaz
• allergiát nem okoz.


GRIPPOSTAD C: EGYEDÜLÁLLÓ ÖSSZETÉTEL

A Grippostad C az egyetlen megfázás elleni készítmény, mely klórfenamint tartalmaz. A klórfenamin mint H1 antagonista gátolja a hisztaminhatásokat, az influenzás fertőzéskor a vénás területek fokozott kapilláris-permeabilitását és a simaizmok –elsősorban a bronchusizomzat – összehúzódását. Az orrnyálkahártya duzzanatának megszüntetésével és a nyáktermelés csökkentésével lehetővé teszi az orrlégzést. A csökkenő orrváladéknak kevésbé irritálja a garatot, így csökkenhet a köhögési inger.


A klórfenamin a pszeudoefedrinnel szemben nem emeli a vérnyomást és nem okoz tachycardiát, ezért hipertóniás betegek esetén is nagyobb biztonsággal használható.


A Grippostad C kapszula használatának köszönhetően
• Csökken a fejfájás, a torokfájás,
• Csökken a végtag- és ízületi fájdalom
• Csökken az orrdugulás
• Kevésbé zavart az éjszakai alvás


Hatóanyagai: paracetamol (200mg), koffein (25mg), aszkorbinsav (150mg), klórfenamin 2,5 mg.


A Grippostad C kezelést jól kiegészíti magas láz esetén az emelt paracetamol tartalmú (600 mg) Grippostad Hot Drink, mely citrom ízű forró ital, cukorbetegeknek is adható. 1 tasak 0,32 kenyéregység szaccharózt tartalmaz.

 
A Grippostad C kapszula ajánlott dózisa felnőtteknek naponta 3x2 kapszula, majd a tünetek enyhülésekor 3x1kapszula. A kapszulákat kevés folyadékkal kell bevenni.


Figyelem: Grippostad C recept nélkül is megvásárolható gyógyszer. Nem szabad alkalmazni súlyos veseelégtelenségben, paracetamol túlérzékenység, örökletes glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiány, prosztata megnagyobbodás esetén, valamint szűkzúgú glaucomában. Terhesség ideje és szoptatás alatt nem szedhető. Csökkent máj- vagy veseműködésű, valamint Gilbert-szindrómában szenvedő betegek óvatosan alkalmazhatják. Hosszabb időn keresztül vagy nagyobb adagban csak orvosi javaslatra szabad alkalmazni. Az előírásoknak megfelelően alkalmazva általában nem okoz mellékhatásokat. Ritkán emésztőszervi panaszokat, kimerültséget, szájszárazságot, bőrkiütést vagy vizelési panaszokat okozhat.
A Grippostad Hot Drink recept nélkül is megvásárolható gyógyszer. Nem szabad alkalmazni paracetamol túlérzékenység és örökletes glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiány esetén. Májműködés zavarai esetén, veseelégtelenségben és Gilbert-szindrómában óvatosan alkalmazható. Terhesség és szoptatás alatt csak szigorú egyedi megfontolás alapján szedhető. Hosszabb időn keresztül vagy nagyobb adagban csak orvosi javaslatra szabad alkalmazni. A készítmény szacharózt tartalmaz. Mellékhatásként ritkán bőrvörösség, rendkívül ritkán allergiás reakciók és bőrkiütések alakulhatnak ki.