• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Adományból fejlesztik a rendelőt

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Három új szakember segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Teréz körúti terápiás orvosi rendelőjének munkáját.

Új munkatársakkal és szolgáltatásokkal bővült a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a 1788 adományvonal segítségével – mondta a Weborvosnak Pethő Zsófia, a szervezet médiareferense. A fejlesztéseket és a szakmai bővítéseket a T-Com segítségével tavaly nyáron összegyűlt 7 millió 189 ezer forint adományból valósították meg. Az NGYSZ Teréz körúti terápiás orvosi rendelőjében már negyedik éve foglalkoznak magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő gyermekekkel.

A rendelőbe látogató gyermekek túl mozgékonyak, állandóan a „rendszabályokba" ütköznek, intelligenciájukhoz képest alulteljesítenek és a részképességeikkel is problémáik vannak: enyhébb mozgászavarok, írás-, olvasás- és számolászavar. A speciális, hintaszerű eszközökkel felszerelt tornateremben az Ayres-terápia alkalmazásával segítenek a gyerekeknek. A rendelőben a mozgásterápia mellett fejlesztő és gyógypedagógiai foglalkozások, egyéni vagy csoportos pszichoterápia is zajlik.

Suhai-Hodász Luca gyógypedagógus, logopédus, gyermek-pszichoterapeuta főként analitikusan orientált egyéni terápia és szülőkonzultáció keretében foglalkozik a magatartászavaros, beilleszkedési problémával, pszichoszomatikus és neurotikus tünetekkel, a pszichológia-logopédia határterületére eső sérülésekkel küzdő gyermekekkel.

Farkas Gábor pszichopedagógus, speciális szakpedagógus fő tevékenysége a szenzoros integrációs terápia segítségével megelőzni, illetve csökkenteni a gyerekek azon problémáit, melyek hátráltatják képességeik megfelelő ütemű kifejlődését, tanulási technikák elsajátítását, a közösségbe való beilleszkedésüket.

Németh Klára gyógytornász neurológiailag sérült gyerekekkel foglalkozik. A gyógytornakezelésen fejlődésükben különböző mértékben elmaradt gyerekek preventív, korrektív és rehabilitációs szemléletű mozgásfejlesztése történik. A terápiát orvosi javallat előzi meg. A mozgásfejlesztésben a gyógytornában használt fejlesztő módszereket sérülésspecifikus módon alkalmazzák. A terápia a hiányzó, sérült funkciók pótlását illetve fejlesztését célozza meg a nagymozgás, finommozgás, mindennapos tevékenység, és a kommunikáció terén.

A terápiás orvosi rendelőben eddig évenként csaknem 1500 vizsgálatot végeztek el, mintegy 30-40 gyermek ellátását vállalták, a mostani bővüléssel ez a szám megnőtt, illetve egy-egy gyermekkel még több időt tölthetnek el a szakemberek, többféle gyógymódot alkalmazva a javukra.