• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kinevezések Zalában

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Zalaegerszegen átadták a megyei és városi szakfelügyeleti főorvosi kinevezéseket.

Zalaegerszegen, az ÁNTSZ Zala Megyei Intézetében bensőséges ünnepség keretében adták át a megyei és városi szakfelügyeleti főorvosi kinevezéseket. Elsőként dr. Paizs Teréz egészségügyi igazgatási osztályvezető a szakfelügyelő főorvosok megváltozott feladatait foglalta össze, majd dr. Kvarda Attila megyei tiszti főorvos szólította egymás után a pályázaton legeredményesebben szereplő régi és új szakembereket.

A belgyógyászatban dr. Matoltsy András, a fogászati ellátásban dr. Sáska József, a fül-orr-gégegyógyászatban dr. Péter József, a házi gyermekorvosi ellátásban dr. Batka Jenő, a háziorvosi ellátásban dr. Gergye Ferenc, a kardiológiában dr. Lupkovics Géza, a képalkotó diagnosztikában dr. Nagy Gyöngyi, a neurológiában dr. Nikl János, az orvosi rehabiltációban dr. Pettyán Ilona, a pszichiátriában dr. Győri László, a sebészetben dr. Vattay Péter, a szemészetben dr. Szalczer Lajos, a szülészet-nőgyógyászatban dr. Hetényi Ferenc, az urológiában dr. Béli László felel a betegellátó szakmai munka színvonaláért. Az ápolás területén Jónás Katalin, a gyógyszerellátásban Salamon Sándor, a védőnői szolgálatban Tóth Lenke az ÁNTSZ munkatársaként felügyelik területüket. A foglalkozás-egészségügy és a sürgősségi betegellátás, oxiológia, mentés szakmákban nem adott be pályázatot senki, így ezeket január elsején újra megjelentetik.

A városi szakfelügyelő főorvosok is e napon vették át kinevezésüket. A zalaegerszegi, lenti térségben Dancs Jenő, a nagykanizsai, letenyei térségben Plichta Zoltánné, a keszthelyi, hévízi, zalaszentgróti térségben Katorné Simán Éva felügyeli az ápolás szakterületét. A fogászatban dr. Gróf Ágoston (Zalaegerszeg, Lenti), dr. Polgár József (Nagykanizsa, Letenye) és dr. Bruncsics Zoltán (Keszthely, Hévíz, Zalaszentgrót) élvezi az egészségügyi vezetés bizalmát. Zalaegerszeg és Lenti térségében a házi gyermekorvosi ellátásban dr. Hóbor Miklós, a háziorvosi ellátásban dr. Literáti Nagy Ferenc és dr. Percs Erika, a védőnői szolgálatban Gyetván Ildikó és Vízváriné Nagy Katalin lesz a következő időszakban a szakfelügyelő. Nagykanizsa és Letenye térségében dr. Kolonics Gyula (házi gyermekorvos), dr. Borda István és dr. Kovács Beáta (háziorvos) valamint Timárné Balogh Róza és Adorján Árpádné (védőnői szolgálat) pályázata bizonyult a legjobbnak. Keszthely, Hévíz, Zalaszentgrót térségében a házi orvoslás színvonaláért dr. Ódry Péter, a védőnői szolgálatban Domján Adrienn nyert bizalmat. Zala Balaton-közeli területéről nem érkezett pályázat a házi gyermekorvosi szakfelügyelet ellátására, ezért új pályázatot írnak ki.