• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyílt nap a szegedi egyetemen

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Csütörtökön az egész napot átfogó programsorozattal várják a leendő egyetemistákat Szegeden: az egyetem nyílt napján az egészségügyi karok is bemutatkoznak.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) összevont nyílt napján az intézmény mind a tizenegy kara bemutatkozik, hogy tájékoztassa az érettségi előtt álló középiskolásokat, valamint a korábbi években már végzett diákokat a szegedi továbbtanulási lehetőségekről. Az Ady téri új egyetemi könyvtárban megrendezendő nyílt napon a résztvevők közvetlenül a karok képviselőitől kaphatják meg a továbbtanulással kapcsolatos legfontosabb – és legfrissebb – információkat.

Csütörtökön 9 és 16 óra között a diákok és kísérőik a képzési kiállítás standjainál a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és a hallgatói önkormányzatok képviselőinek tehetik fel a tanulmányokkal, az egyetemi élettel és az elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseiket. A nap folyamán a helyszínen óránként szerveznek körsétákat, ahol az érdeklődők megismerhetik az egyetemi könyvtárt és információs központot, valamint a hallgatói szolgáltató egységeket.

Az egyetem és az egyes karok vezetői 12 órától az összevont felvételi tájékoztató keretében az Országos Felvételi Iroda munkatársaival közös fórumon adnak tájékoztatást a középiskolai igazgatóknak, osztályfőnököknek, szaktanároknak és pályaválasztási tanácsadóknak az egyetem által kínált lehetőségekről, a következő tanév szegedi felvételi sajátosságairól.

Az egészségügyi szakmákkal kapcsolatosan az érintett karok önálló tájékoztatókat is tartanak. Az Ady téren 10 órától a több egészségügyhöz kapcsolódó végzettséget adó képzést is szervező Juhász Gyula Főiskolai Kar és az Általános Orvostudományi Kar mutatkozik be. Az Egészségügyi Főiskolai Kar kínálata 11 órától ismerhető meg, míg a Gyógyszerésztudományi Kar tájékoztatója 14 órakor kezdődik.

A rendezvényről az egyetem www.u-szeged.hu/nyiltnap címen elérhető honlapján olvasható bővebb tájékoztató. A résztvevők az interneten keresztül jelezhetik részvételüket és igazolás-kérelmüket, ám a helyszínen is lesz lehetőség a regisztrációra.