• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szurka-piszka

Címoldal Forrás: Weborvos

Amióta felfedezték a halálos kórt, példa még nem volt ilyen csodás gyógyulásra.

Azt írja az újság, hogy megtörtént a csoda: Angliában egy AIDS-fertőzött homoszexuális fiatalember minden orvosi beavatkozás nélkül egy év alatt meggyógyult, leletei egytől-egyik negatívak. Az írott és elektronikus sajtót napokig lázban tartó hírben az ifjú férfi elmondta, hogy a diagnózis megállapításakor ugyan kétségbeesett, de úgy döntött, hogy nem hajlandó alávetni magát a jelenleg orvosi protokoll szerint érvényes AIDS kezelésnek, élte tovább normális életét, csupán agyon tömte magát vitaminokkal. Gyógyulása csupán egy rutinvizsgálat leleteiből derült ki.

Megtudtuk azt is, hogy otthon, a ködös Albionban is kis híján hátast dobtak a tudós-doktorok, mert amióta felfedezték a halálos kórt, példa még nem volt ilyen csodás gyógyulásra. Értelemszerűen arra kérték a gyógyult beteget, jelenjen meg többszörös kontroll vizsgálatra, hogy megerősítsék gyógyulását, vagy közelebb jussanak titka nyitjához. Ezeket a vizsgálatokat a fiú már megtagadta, és nem kollaborál az egészségügyiekkel, elsajátította viszont a PR fogásokat. Gyógyulásának csodálatos történetét sok számjegyű honoráriumért készséggel eladja lapoknak, rádióknak, tévéknek, csak éppen megvizsgálni nem hagyja magát.


Természetesen a hír nálunk is hatalmas port vert fel. Felröppenésének másnapján a betegség szakértői körberodeózták a televíziók beszélgetős műsorait. Abban egységesek voltak, hogy az ilyen fajta csodákat fenntartással kell fogadni. Elsősorban azért, mert a hír csupán a bulvársajtóban jelent meg, szakemberek egyetlen tudományos folyóiratban sem publikáltak róla. Azután azt is elmondták, hogy egy eset nem eset, ahogy egy vizsgálati lelet sem tekinthető végeredménynek. Az pedig, hogy a fiatalember nem hajlandó ismételt kontrollokra megjelenni, még gyanúsabbá teszi az egészet.

A fiatalember misztikus gyógyulásának híre kapcsán derült ki az is, hogy a rettegett betegséggel kapcsolatban, magyar specialitás is létezik. Az ismert orvos-genetikus elmondta, hogy a tömeges vizsgálatok során AIDS szakértőknek szemet szúrt egy szintén megmagyarázhatatlan jelenség. Mégpedig az, hogy miközben a prostituáltak tömegesen kapták meg a HIV-fertőzést, akadt köztük olyan, aki azonos vendég-forgalom mellett és igen nagyvonalú óvatossággal egészséges maradt, aminek magyarázatát sem ő, sem orvosai nem tudják.


Hosszas kutatómunka eredményeként magyar tudósok kiderítették, hogy nekünk, magyaroknak van egy genetikai „furcsaságunk", amely egyeseket automatikusan megvéd a HIV vírusától. Bizonyos emberek egyes nyiroksejtjei (ezek az AIDS vírus kedvenc beférkőzési pontjai), nem rendelkeznek azzal a bizonyos „kulcslyukkal", amelyen a vírus általában beférkőzik. Ez pedig akaratlan védettséget ad. Hogy ez miért van így, és miért csak néhány embernél, az még a genetika tudományának felderítendő titkai közé tartozik.

Én, mint afféle sokat látott cinikus újságíró, azt mondom: akár igaz a brit fiú csodás öngyógyulása, akár nem, ő már jól járt. Ha megmarad fapados HIV-fertőzött homoszexuálisnak, élete végéig mosogathat ismeretlenül valahol edényeket, így viszont biztos, hogy évekig nincs gondja a jövőjére, mert gyógyulása akár igaz, akár kacsa, jól keresett vele.
A valódi AIDS betegek pedig tovább reménykedhetnek, hogy a tudomány előbb-utóbb nem csak a madárinfluenza csúcspolitikusokon kipróbált ellenszérumát fedezi fel, hanem századunk pestisének ellenszerét is.