• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megalakult a GE HealthCare Alapítványa

Hírek 2024.03.14 Forrás: GE Healthcare - Weborvos
Megalakult a GE HealthCare Alapítványa

Első lépésként világszerte a várandós anyák egészségének megőrzésére összpontosítanak.

A GE HealthCare (Nasdaq: GEHC), az orvostechnikai eszközök, digitális megoldások és a molekuláris diagnosztika világszerte vezető innovátora bejelentette jótékonysági szervezetének, a GE HealthCare Foundation-nek a létrehozását. Az alapítvány a GE HealthCare-től különálló jótékonysági szervezetként működik, és a személyre szabott egészségügyi ellátáshoz való méltányos hozzáférés elősegítésére összpontosít, tudatta a szervezet közleményében.

A GE HealthCare Alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyenek célja, hogy az egészségügyi ellátást elérhetőbbé, emberközpontúbbá és rugalmasabbá tegyék – és amelyek végső soron arra törekszenek, hogy felszámolják azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák a kevésbé ellátott közösségek méltányos egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését. Első lépésként világszerte a várandós anyák egészségének megőrzésére összpontosítva az alapítvány egy kritikus igénnyel foglalkozik: kétpercenként hal meg egy nő terhességgel vagy szüléssel összefüggő szövődmények miatt, amit súlyosbít az alapellátásban és a szülésznői szakemberek számában világszerte tapasztalható súlyos hiány. 

„A GE HealthCare Alapítvány a GE HealthCare azon célkitűzése mentén jött létre, hogy biztosítsa az egészségügyi ellátáshoz történő méltányos hozzáférést, azáltal, hogy csökkenti azokat a korlátokat és akadályokat, amelyekkel a kevésbé ellátott közösségekben élők szembesülnek” – mondta Danielle Halstrom, a GE HealthCare Alapítvány elnöke. „Amikor azt vizsgáltuk, hova összpontosítsuk az Alapítvány első programjait, az édesanyák és babák ellátásában tapasztalható világszintű hiányosságok egyértelműen jelezték, hol kell a munkát elkezdenünk. Alapítványunk tevékenységének megkezdésével örömmel várjuk, hogy a vállalatunk küldetésének megfelelően, amely a minél szélesebb körben történő egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés biztosítását tűzte ki céljául, kiterjeszthessük munkánkat más területekre is."

Az elismert tevékenységeket folytató civil szervezeteknek nyújtott támogatások révén az Alapítvány a speciális anyagondozáshoz való hozzáférés elősegítésére fordítja jótékonysági erőforrásait. Ezzel egyidejűleg a szakemberek képzését is ösztönzi, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő támogatás a terhesség és a szülés teljes ideje alatt és ezáltal életeket lehessen megmenteni.   

Az alapítvány első támogatottjai:

●  Az Urban Institute, egy nonprofit kutatószervezet, amely adatokkal és alátámasztó érvekkel segíti elő a társadalmi mobilitást és a méltányosságot. Az Alapítvány az Egyesült Államok Medicaid irányelveiről és gyakorlatairól készülő nyilvános tudásbázis létrehozását finanszírozza, amely a mesterséges intelligencia és az algoritmikus módszerek alkalmazásához kapcsolódik, annak érdekében, hogy a várandós anyák egészségi állapotában mutatkozó különbségeket csökkentésék. 

● A Lwala Community Alliance, egy közösség által vezetett kezdeményezés, amely a kenyai várandós anyák és csecsemők halandóságával foglalkozik. A partnerség révén az Alapítvány a szülészeti ultrahanggal kapcsolatban képzés, technológia és oktatási anyagok biztosítását finanszírozza kenyai nővérek és klinikai szakemberek számára annak érdekében, hogy időben felismerjék a beavatkozás szükségességét. 

● Black Mamas Matter Alliance (BMMA), a fekete nők és feketék által vezetett születési és reproduktív igazságszolgáltatási szervezetek és szakemberek országos hálózata. Az Alapítvány támogatása segíti a BMMA-t, hogy a Black Maternal Health Week kampány segítségével felhívja a figyelmet és kézzelfogható javulást érjen el a fekete anyák egészségének megőrzésével kapcsolatban, és képzéssel segítse a Black Maternal Health Incubator Hub-ot, amely a szülészeten, perinatális ellátásban résztvevő szakmemberek számára létrehozott oktatási központ.

● Az ECHO projekt, amely az indonéziai közegészségügyi szakemberek közötti kapacitás, reziliencia és együttműködés növelésére összpontosít. Az Alapítvány a régióban működő egészségügyi alapellátási központok kapacitásbővítését finanszírozza, hogy sikeresen folytassák az anya és gyermek egészségügyi ellátást – olyan témákat érintve, mint az anyai táplálkozás és a gyermekek fejlődésének elmaradása, a koraszülött - és újszülött anyagondozás és a biztonságos szülés, valamint a családtervezés. 

Az Alapítvány elkötelezett amellett, hogy támogassa a vezető nonprofit szervezeteket az anyák és csecsemők egészségének és biztonságának megőrzése érdekében a kevésbé ellátott és kiszolgáltatott közösségekben. Az Alapítvány ezt a tevékenységét az elkövetkező években további fókuszterületekre fogja kiterjeszteni. 

A fenti programokon kívül az Alapítvány támogatja a humanitárius segélynyújtást természeti katasztrófák és válságok idején, valamint egy munkatársak adományozásához kapcsolódó támogatási programot az Egyesült Államokban dolgozó kollégák részére.  

Ha többet szeretne megtudni az alapítványról, látogasson el erre az oldalra.

Legolvasottabb cikkeink