• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Dr. Dézsi: Megújult rendelők, modern mentőállomás

Lapszemle 2023.07.29 Forrás: kisalföld.hu
Dr. Dézsi: Megújult rendelők, modern mentőállomás

Komplex egészségügyi fejlesztéscsomag látszik kibontakozni Győrben, hisz teljesen megújult a rendelőintézet a József Attila utcában, épül az új mentőállomás.

Megváltozott háziorvosi ügyeleti rendszer, csökkenő várakozási idő az SBO-n, modernizált rendelőintézet, XXI. századi új mentőállomás észszerűbb helyen. Ezek a közelmúlt legfontosabb egészségügyet érintő változásai, amelyekről dr. Dézsi Csaba András polgár­mestert kérdezte a kisalföld.hu, ezúttal inkább orvosi szemmel vizsgálva a változásokat.

A debreceni pilot program után elsőként Győr-Moson-Sopron vármegyében indult el március elsején az egységes alapellátási ügyeleti rendszer az Országos Mentőszolgálat irányításával. Az új háziorvosi ügyeleti helyiséget pedig a sürgősségi közvetlen közelében alakítottuk ki, így azok a betegek, akik nem szorulnak azonnali kórházi ellátásra, könnyedén elérhetik a háziorvosi ügyeletet. Ezzel a lépéssel láthatóan sikerült csökkentenünk az SBO betegforgalmát, biztonságosabbá téve a működését is - mondta el a lapnak a volt kórházigazgató.

Komplex egészségügyi fejlesztés csomag látszik kibontakozni Győrben, hisz teljesen megújult a rendelőintézet a József Attila utcában, épül az új mentőállomás. Ezek a beruházások hogyan javíthatják az ellátás színvonalát?

Eddig sem hagytuk magára az orvosokat, idén is jelentős fenntartási támogatást adtunk a háziorvosoknak a praxisuk megfelelő szinten tartásához. A városi beruházásaink pedig pontosan azt a célt szolgálják, hogy a páciensek Győrhöz méltó környezetben kapják a megfelelő orvosi segítséget. Az elmúlt időszakban több rendelőintézet kapott modern külsőt − legutóbb a József Attila utcai, ami teljes felújításon esett át.

Ez egy rendkívül rossz állapotban lévő épület volt, az előtte lévő utca pedig kátyús, keskeny és balesetveszélyes. Mára ez teljesen átalakult. Biztonságos parkolóhelyek, picit szélesebb, szépen leaszfaltozott utca, akadálymentes bejáratok, modern gyermek- és felnőttorvosi rendelők várják a betegeket. Az átadás ugyan csúszott egy kicsit egy korábbi tervezési hiányosság miatt − meg kellett építenünk egy tűzzáró kerítést −, de megoldottuk. Ma már fennakadás nélkül használhatják az intézményt a szabadhegyi betegek.

Az új mentőállomás is befejezés előtt áll. Nem volt jó helyen a belvárosban?

Inkább észszerűtlen volt, hogy a belvárosban van. Körülményesebb volt a mentők vonulása, messze van a mentőállomás az autópályától, nehéz átvergődni a belvárosi zsúfolt forgalmon. Ideálisabb helyen van a kórház közvetlen közelében, ahol a mentők elsődleges beavatkozása után a betegeket ellátják. Az új állomás megvalósításában elévülhetetlen szerepe van a két országgyűlési képviselőnknek, Kara Ákosnak és Simon Róbert Balázsnak is, akik segítettek előteremteni a beruházáshoz szükséges forrásokat. 

Továbbiak a teljes interjúban

 

Legolvasottabb cikkeink