• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Még várniuk kell a patikáknak a vakcinákra

Lapszemle Forrás: dehír.hu - délmagyar.hu

Március 13-án hiába várták a gyógyszertárak, nem érkezett meg a kanyaró elleni vakcina.

Március 13-án hiába várták a gyógyszertárak, nem érkezett meg a kanyaró elleni vakcina. Ezt egyébként általában a kötelező védőoltás rendszerében kapják meg a betegek. Ha valaki veszélyeztetettnek érzi magát, vény ellenében juthat hozzá - írta a dehír.hu.

Ujházi László a gyógyszerészi kamara hajdú-bihari elnöke szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – ezen a héten már nem várható, hogy érkezik védőoltás. A nagykereskedő ugyanis azt mondta, hogy még a gyártói beszállításra várnak és nekik is kell egy-két nap, hogy eljuttassák a patikákba a vakcinákat.

- Megkerestük a gyártót, kérdésünkre elmondta, hogy csütörtökön kapják meg a nagykereskedők az oltóanyagot. 1-2 napon belül kiszállíthatóvá válik a vakcina, legjobb esetben a jövő hét elején lesz a készítmény a gyógyszertárakban.

A vakcina 10 ezer forintnál drágább lesz várhatóan, mivel nincs rá állami támogatás. Az ár gyógyszertáranként eltérhet. Az oltás körülbelül két hét alatt adhat védettséget a kanyaró ellen.

- Különösen az egészségügyi dolgozók veszélyeztetettek a a határmentén, illetve azok, akik kapcsolatba kerültek kanyarós betegekkel. Ám tömegesen rohanni a háziorvoshoz vagy a patikába oltásért jelen pillanatban nincs értelme, amíg hivatalos állásfoglalást ki nem adnak arról, hogy kiket szükséges oltani – idézte Kovács Eszter háziorvos a Debrecen Televíziónak mondott szavait a lap.

Hiába keresik az oltóanyagot
Hétfőtől elegendő vakcina áll rendelkezésre – mondta múlt hét pénteken Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója. Tapasztalataink szerint azonban a problémát nem sikerült egyelőre megoldani – továbbra is hiába keresik a gyógyszertárakban az oltóanyagot - írta a délmagyar.hu is.

– Annyi értesítést kaptunk, hogy a nagykereskedők a héten kapják meg a vakcinát – mondta el Dobó Gabriella, Szeged ügyeletes patikájának, a Vasas Szent Péter gyógyszertárnak a vezetője. – Pénteken azt mondták, feliratkozhatunk majd egy listára, hogy mennyi oltóanyagot kérünk, de azóta sem kérdeztek erről bennünket – ezt már Gyurisné Török Éva, a Kígyó Patika vezetője mondta. Mindkét patikában egyébként 4-5 beteg érdeklődött eddig, tömegigényről tehát nincs szó.

Legolvasottabb cikkeink