Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

Lapszemle Forrás: Dunaújvárosi Hírlap Szerző:
Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

A Szent Pantaleon Kórház mintegy 285 millió forint uniós támogatást nyert a járóbetegellátás korszerűsítésére.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa elmondta, a pályázat egy olyan egészségpolitikai célt valósít meg, amely lehetővé teszi, hogy a betegeknek minél kevesebb időt kelljen a kórházban eltölteniük, tehát lehetőség szerint már a járóbeteg-ellátás megoldja egészségi problémájukat, minél több fekvőbeteg-ellátási eseményt el lehessen ezzel kerülni. Cél az is, hogy mindez minél komfortosabb körülmények között történjen - olvasható a Dunaújvárosi Hírlapban.

Kifejtette, a közel háromszázmilliós forrásból 147 millió forintot eszközbeszerzésre fordítanak. Konkrétan sebészeti, érsebészeti eszközök, traumatológiai röntgenképerősítő berendezés, urológiai optikai eszközök beszerzésére fordítanak. A fül-orr-gégészet operációs mikroszkópot, a szemészet lencsetervező készüléket, ultrahangkészüléket, réslámpát, tonométert, lézerberendezést kap.

A gasztroenterológia endoszkópos eszközökkel és kiegészítőivel gazdagodik, a szájsebészet radiológiai diagnosztikájának a fejlesztése is ebből a forrásból történik majd.

A pályázat építészeti része elsősorban a rendelőintézetet érinti. Megvalósul a személyfelvonó komplett cseréje, ami annak műszaki állapota miatt nagyon esedékes. A Duna felőli szárny legutolsó szintje, az úgynevezett B7-es – ahol jelenleg a diabetológiai gondozó működik – teljes felújításon esik át, majd itt fog működni a diabetológiai, endokrinológiai szakrendelés, valamint ide költözik az alagsorban jelenleg méltatlan körülmények között működő tornaterem is.

Mindemellett a rendelőintézet összes mellékhelyiségét felújítják, akadálymentesítik. Kialakítják a szomatopedagógiai foglalkoztatót, ami jelenleg ugyancsak méltatlan körülmények között a véradó előterében működik. A rendelőintézetben komoly informatikai fejlesztésekre is számítani lehet.

A főigazgató elmondta, a közbeszerzési eljárások szakaszánál tartanak, ezek után kezdődhet csak a kivitelezés. Az épület műemléki jellege miatt védelem alatt áll, ezért folyamatosan konzultálniuk kell a műemléki hatóságokkal. Várhatóan még ebben az évben befejeződnek a munkálatok.

Legolvasottabb cikkeink