• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Őssejtügy: kuszaság a Nyírő kórházban

Lapszemle Forrás: Népszabadság

Sem a Nyírő Gyula kórház főigazgatója, sem az intézmény területén működő magánklinika vezetője nem sem tudja, hogy kik és milyen jogcímen láttak el betegeket a kórházban.

Sem a Nyírő Gyula kórház főigazgatója, sem az intézmény területén működő magánklinika vezetője nem sem tudja, hogy kik és milyen jogcímen láttak el betegeket a kórházban. Továbbá arról sincs tudomásuk, hogy kiket tartóztattak le másfél héttel korábban a rendőrségi rajtaütés során. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) három embert vett őrizetbe illegális őssejterápia végzésének gyanújával. A letartóztatottak között van Yulij Baltaytis professzor is.


Az NNI emberei már hónapok óta figyelték a tiltott őssejterápiával foglalkozó, többségében orvosokból álló céget. Jelenleg még nem tudni pontosan hány beteg fizette ki a kétes sikerű kezelésért az ötmillió forintos árat. Az időközben elhunyt beteg esetében azt vizsgálják, hogy van-e összefüggés az őssejterápia és beteg halála között. Nem csak a nyomozóhatóság próbálja tisztázni a történteket.


A kórház tulajdonosaként a Fővárosi Önkormányzat is vizsgálatot indított. A közgyűlés egészségügyi bizottsága jövő hét kedden hallgatja meg a kórház és a magánklinika képviselőjét. A Népszabadság birtokában lévő iratok szerint a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója állítása szerint, egy a kórház korábbi dolgozóiból álló magántársaságnak adták bérbe a területet. A területet bérlő vállalkozás ügyvezetője eközben tegnap megjelent sajtóközleményében úgy fogalmaz, hogy a letartóztatottak közül senki semmilyen jogviszonyban nem állt a magánvállalkozással.

Szakonyi Tibor, a cég ügyvezetője közleményében hozzáteszi, hogy a kezelés mibenlétéről is a sajtóból szerzett tudomást. Állítása szerint az intézetbe sem őssejtkezelés, sem azzal összefüggően semmilyen kísérlet vagy kutatás nem folyt. Eközben szabadlábra helyezték Seffer Istvánt, azt a kaposvári plasztikai sebészt, aki az őssejtügy gyanúsítottjaként egy hetet töltött előzetes letartóztatásban.

Legolvasottabb cikkeink