• Ónodi-program
  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

   Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

 • EBP
  • Új eszközöket kapott a Honvédkórház

   Új eszközöket kapott a Honvédkórház

  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

   Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

Világszínvonalú lesz az SZTE új Fejközpontja

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu Szerző:
Világszínvonalú lesz az SZTE új Fejközpontja

9 milliárd forintból olyan centrumot szeretnének létrehozni, ahol egy helyre kerülhet az összes fej-nyaki régióra kiterjedő sebészeti szakma.

A Szegedi Tudományegyetem új Fejközpontjának szolgáltatása magában foglalja a gyógyítást, az oktatást és a kutatást.
Kormányzati támogatásból, több mint 9 milliárd forintból jön létre a Szegedi Tudományegyetem új Fejközpontja. Nyugat-európai mintákat követve egy helyre kerülhet a szemészeti, fül-orr-gégészeti, arc-állcsontsebészeti és idegsebészeti, valamint az ehhez a területhez kapcsolódó speciális onkológiai ellátás az SZTE Klinikai Tömbben - olvasható a delmagyar.hu-n.

Nyolc évvel ezelőtt kezdtem el szervezni a Fejközpont megvalósítását, mert azt láttam, hogy nem tudjuk a betegeket holisztikus módon kezelni – fogalmazott Barzó Pál professzor, aki hozzátette: Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon probléma ez: attól függően, hogy mi az orvos specialitása, olyan beavatkozásokat fog elvégezni a betegeken. A legjobb példa erre, ahogy mondani szokták: „akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szöget keres".

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika vezetője azt is elmondta: kormányzati támogatásból, az első lépcsőben 9 milliárd forintból világviszonylatban is egyedülálló centrumot szeretnének létrehozni Szegeden, ahol egy helyre kerülhet az összes olyan sebészeti szakma – beleértve az onkológiát is –, amelynek a szakterülete a fej-nyaki régióra terjed ki. A cél, hogy a betegeknek ne kelljen vándorolniuk: egy helyen, a szegedi Fejközpontban speciális diagnosztikai készülékekkel át tudják őket vizsgálni, és a kórképnek megfelelően optimális kezelésben tudják részesíteni, beleértve a műtét utáni onkológiai kezelést, illetve akut rehabilitációt.

...

A Fejközpont tervének részletes előterjesztését május végére állítják össze Szegeden. A kormánydöntés már megszületett a pénz odaítéléséről. Az építkezés várhatóan 2021-re fejeződik be.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink