• Pollen
  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

  • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

   Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

Világszínvonalú lesz az SZTE új Fejközpontja

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu Szerző:
Világszínvonalú lesz az SZTE új Fejközpontja

9 milliárd forintból olyan centrumot szeretnének létrehozni, ahol egy helyre kerülhet az összes fej-nyaki régióra kiterjedő sebészeti szakma.

A Szegedi Tudományegyetem új Fejközpontjának szolgáltatása magában foglalja a gyógyítást, az oktatást és a kutatást.
Kormányzati támogatásból, több mint 9 milliárd forintból jön létre a Szegedi Tudományegyetem új Fejközpontja. Nyugat-európai mintákat követve egy helyre kerülhet a szemészeti, fül-orr-gégészeti, arc-állcsontsebészeti és idegsebészeti, valamint az ehhez a területhez kapcsolódó speciális onkológiai ellátás az SZTE Klinikai Tömbben - olvasható a delmagyar.hu-n.

Nyolc évvel ezelőtt kezdtem el szervezni a Fejközpont megvalósítását, mert azt láttam, hogy nem tudjuk a betegeket holisztikus módon kezelni – fogalmazott Barzó Pál professzor, aki hozzátette: Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon probléma ez: attól függően, hogy mi az orvos specialitása, olyan beavatkozásokat fog elvégezni a betegeken. A legjobb példa erre, ahogy mondani szokták: „akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szöget keres".

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika vezetője azt is elmondta: kormányzati támogatásból, az első lépcsőben 9 milliárd forintból világviszonylatban is egyedülálló centrumot szeretnének létrehozni Szegeden, ahol egy helyre kerülhet az összes olyan sebészeti szakma – beleértve az onkológiát is –, amelynek a szakterülete a fej-nyaki régióra terjed ki. A cél, hogy a betegeknek ne kelljen vándorolniuk: egy helyen, a szegedi Fejközpontban speciális diagnosztikai készülékekkel át tudják őket vizsgálni, és a kórképnek megfelelően optimális kezelésben tudják részesíteni, beleértve a műtét utáni onkológiai kezelést, illetve akut rehabilitációt.

...

A Fejközpont tervének részletes előterjesztését május végére állítják össze Szegeden. A kormánydöntés már megszületett a pénz odaítéléséről. Az építkezés várhatóan 2021-re fejeződik be.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink