Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Egészségházat adtak át Verőcén

Regionális hírek 2018.04.28 Forrás: MTI Szerző:
Egészségházat adtak át Verőcén

A térség további tizenegy településén egy év végi belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újulnak meg az egészségházak.

Fontos, hogy az ország minden részén egyre szebb, modernebb és korszerűbb egészségházak működjenek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken, Verőcén, a felújított egészségház átadó ünnepségén. Rétvári Bence, az állami és uniós támogatásból, valamint a település saját forrásából megújuló egészségház avató ünnepségén elmondta, a környéken folyamatosan újulnak meg egészségházak. Példaként említette Szokolyát, ahol nemrég adták át az épületet.

Hozzátette, a térség további tizenegy településén, Csőváron, Ipolydamásdon, Kemencén, Kismaroson, Kosdon, Kóspallagon, Őrbottyánban, Püspökhatvanban, Rádon, Szobon és Sződön egy év végi belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újulnak meg az egészségházak. További három helyen, Márianosztrán, Nagybörzsönyben és Vácdukán pedig pályázati forrásokból energetikai felújítások lesznek - fűzte hozzá az államtitkár.

Az államtitkár kitért arra, hogy a környék 36 településéből 16 helyen fog megújulni valamilyen formában az egészségház, összesen 1,2 milliárd forintból.

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az a pályázat, amelyen a verőcei egészségház is támogatást nyert, az önkormányzati fejlesztéseket szolgálja és a tavalyi évben öt milliárd forintos keretösszeggel indult, de a gazdaság teljesítménye miatt ehhez az összeghez sikerült még több, mint 17 milliárd forintot átcsoportosítani. Az elnyerhető forrásokból nem csak közintézményeket lehet felújítani, hanem utakat, hidakat és járdákat is - fűzte hozzá.

Grauszmann György Verőce polgármestere elmondta, hogy az egészségház épülete még 1976-ban épült, jórészt társadalmi munkában. A mostani felújításnál homlokzati szigetelésre, ajtócserére és napelemek felszerelésére 78 millió forintot nyert az önkormányzat három épületre, amiből 22 millió forint jutott az egészségházra, amelynek most az alsó szintje került átadásra. Hozzátette, hogy a Belügyminisztériumtól kaptak még 30 millió forintot tető, födém és vizesblokk felújításra, a képviselő-testület pedig 40 millió forintos önrésszel járult hozzá a kivitelezéshez. (Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

Legolvasottabb cikkeink