• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ismét indul a Harvard Medical School programja a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek 2024.02.16 Forrás: Semmelweis Egyetem
Ismét indul a Harvard Medical School programja a Semmelweis Egyetemen

Az előadások, eszmecserék és feladatok az epidemiológia, kutatásetika, biostatisztika, klinikai kutatások, valamint a vezetői készségek témák köré szerveződnek.

Ismét meghirdették a Harvard Medical School és a Semmelweis Egyetem tavaly nagy sikerrel indult programját, amely egyedülálló képzési lehetőséget kínál a klinikai kutatások iránt elhivatott fiatal szakemberek számára - adta hírül az intézmény portálja.

A Harvard Medical School’s Clinical Science Scholars program at Semmelweis University (CSS) keretében a résztvevők elmélyedhetnek a klinikai kutatások legújabb vívmányaiban és bevált gyakorlataiban, ezáltal szélesítve a kutatási módszertannal összefüggő ismereteiket, így a kilenc hónapos képzés végére magabiztosan lehetnek képesek a klinikai vizsgálatok, kutatások előkészítésére és lefolytatására, a kutatási adatok elemzésére és értelmezésére, elsajátíthatják a sikeres támogatás-igénylés és a klinikai teamek vezetésének mikéntjét is.

A CSS program során a résztvevők csoportba szerveződve kísérlik megvitatni és megoldani a felvetett problémákat, amelyet havi rendszerességű webináriumok és több mint 85 rögzített online előadás is kiegészít. A program gerincét három – egy budapesti, egy online és egy bostoni – workshop képezi, tanterve pedig öt modulba rendeződik, így az előadások, eszmecserék és feladatok az epidemiológia, kutatásetika, biostatisztika, klinikai kutatások, valamint vezetői készségek és csapatmunka témák köré szerveződnek olyan kiemelt oktatók közreműködésével, mint dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora; dr. Ajay K. Singh, a Harvard Medical School posztgraduális oktatásért felelős dékánhelyettese; dr. Ungvári Zoltán, a Semmelweis International Training Program in Geroscience igazgatója; valamint dr. Hegyi Péter, a Transzlációs Medicina Központ igazgatója.

A törzsanyag mellett a Klinikai vizsgálatok másodlagos elemzése, a Genetikai epidemiológia vagy a Költséghatékonyság és egészségügyi döntéshozatal választható modulok révén a képzés a résztvevők egyéni igényeire is szabható. A Harvard Medical School’s Clinical Science Scholars program at Semmelweis University keretében a résztvevők kutatási javaslatot is kidolgoznak, a legjobb tíz pályamunka webináriumon, a legjobb három pedig a bostoni záró workshopon mutatkozhat be.

Dr. Merkely Béla kiemelte, hogy a program első évfolyama 2023-ban indult Budapesten, számos közép-európai részvevővel. „2024-ben ismét a Semmelweis Egyetem ad otthont a CSS programnak, kiváló tanulási lehetőséget kínálva a pályakezdő orvosok és egészségügyi szakemberek, PhD-hallgatók, posztdoktori ösztöndíjasok és rezidensek számára” – fogalmazott a rektor.

A Semmelweis Egyetem és a Harvard Medical School Postgraduate Medical Education együttműködési megállapodása értelmében a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány ötven Semmelweis Polgár részvételi díjának felét finanszírozza.

A CSS programra a Harvard Medical School oldalán lehet jelentkezni szakmai önéletrajz, motivációs levél és ajánlólevél csatolásával. A korai jelentkezésre és a támogatói ösztöndíj megpályázására május 12-ig nyílik lehetőség. A jelentkezés május 26-án zárul. (Fotó: semmelweis.hu)

Legolvasottabb cikkeink