• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Őssejt-botrány: Budapesten nyilt újabb front

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Körülményes nyelvbotlás vagy pillanatnyi politikai haszonszerzés összekapcsolni az őssejt-ügyet a Budapesti Egészségügyi Modellel.

A Fidesz budapesti politikusai mai nyilatkozatukkal, meghirdetett programjuktól eltérően nem rendet akarnak teremteni a budapesti egészségügyben, hanem a jelenlegi, hibásan működő rendszer fenntartásában érdekelt szűk kör szimpátiáját akarják elnyerni. Ez nem szolgálja sem az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő budapestiek, sem az intézményeink egészségügyi dolgozóinak érdekét - reagált közleményben a ma elhangzottakra Horváth Csaba, Budapest Humán Várospolitikai Főpolgár-helyettese.


Mint írja: A főváros felelős tulajdonosként meg kívánja szüntetni azt az állapotot, amelyben a kórházai magukra vannak utalva. A főváros a jobb minőségű gyógyítási ellátás és a nagyobb rend érdekében az eddigieknél jelentősebb mértékben akarja segíteni, támogatni, fejleszteni és többletforrásokkal ellátni az egészségügyi intézményeit. Mindez azt is jelenti, hogy a kórházainknak magasabb elvárásoknak kell megfelelniük, árláthatóvá, ellenőrizhetőbbé kell válniuk.


A Fidesz politikusai tévednek és pillanatnyi politikai haszonszerzést tekintik elsődlegesnek, ha azt kérik az „őssejt-ügy" kapcsán, hogy a főváros vezetése álljon el a fővárosiak egészségügyi ellátási színvonalát javító átalakításoktól. A Fidesz városi egészségpolitikusai ezzel a javaslatukkal konzerválnák azt az alapjaiban hibás struktúrát, ahol a tulajdonos Főváros nem rendelkezik hiánytalanul és azonnal minden információval a kórházairól.


Ezért kérem őket, javítsák ki, minősítsék „körülményes nyelvbotlásnak" nyilatkozatukat! Kérem, továbbra is támogassák a fővárosiak életminőségét javító változásokat, hiszen a mai napig nyilatkozataikban - Pesti Imre és a Fidesz vezető várospolitikusai is - mindig hangsúlyozták, hogy ezekre a változásokra szükség van!
Ha ezt nem teszik, egyértelművé válik mindenki számára, hogy a fővárosi egészségügyben politikai okokból rend helyett a káosz erősítése az érdekük!

A Nyírő Gyula kórház kapcsán kialakult kommunikációs zavar és a Bajcsy-Zsilinszky kórház sebészetének leltára kapcsán kialakult helyzet megerősítettek meggyőződésemben, hogy a tulajdonos főváros a jelenlegi struktúrában nem tudja megfelelően kontrollálni, mi történik az egészségügyi intézményeiben. A város vezetésének és a közgyűlési ellenzéknek kötelessége, hogy változtasson ezen a helyzeten!


A főváros egészségügyéért felelős főpolgármester-helyettesként ezért indítottam el a Budapesti Egészségügyi Modell kidolgozását. A BEM az ellenőrzés és felügyelet erősítésével szinte kizárttá fogja tenni az ilyen zavarok kialakulásának lehetőségét. Az általunk kidolgozott modell elsődleges célja, hogy érezhetően javuljon a budapestiek egészségügyi ellátásának színvonala, ugyanakkor ennek érdekében átláthatóvá és egységessé váljon a kórházaink működése.


A koalíció és a felelősen gondolkodó várospolitikusok eddig is támogatták a javaslatokat és kérem, a jövőben se váljon politikai csaták színterévé ez a fontos terület, mert a budapestiek ennél többet érdemelnek! - áll a közleményben. 

Legolvasottabb cikkeink