• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Össejtügy: Steiner és Demszky is felelős

Egészségpolitika Forrás: MTI

Pesti Imre szerint az őssejtügyben Demszky és Steiner is felelős.

Az őssejtügyben Demszky Gábor főpolgármesternek és Steiner Pálnak, a főváros szocialista frakcióvezetőjének nagy a felelőssége - jelentette ki Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Fidesz arra kéri a főváros vezetőit, hogy vegyék le a napirendről azokat az egészségügyi változásokat, amelyeket nem támogatnak sem az egészségügyi szakpolitikusok, sem a fővárosi kórházigazgatók.

Pesti Imre kiemelte: kezdeményezte a fővárosi egészségügyi bizottság rendkívüli ülését, melyet a bizottság elnöke a jövő hétre hívott össze. A bizottsági ülésen többek közt arra keresik a választ, kik tudhattak arról, hogy a Nyírő Gyula Kórház által bérbe adott területen a gyanú szerint illegális őssejtkezelés zajlik - felelte egy kérdésre.


A fideszes politikus hangsúlyozta: az őssejtügy nemcsak a főváros tulajdonában lévő Nyírő Gyula Kórház belügye, hanem "ez a sajnálatos ügy" érinti az egész ország egészségügyi ellátásának tisztességét is.


Korábban a Nyírő Gyula Kórház a munkáját nagy hozzáértéssel ellátó intézmény volt, 2007-ben azonban ez az intézmény szenvedte el a legnagyobb veszteséget a Molnár Lajos egészségügyi miniszter féle kórház-átalakítási konstrukció során - mondta. A kórház a csőd szélére került, működésképtelenné vált, és akkor jelentkezett egy magánszolgáltató, amely bérbe vette a nőgyógyászati osztályt.


Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a Nyírő Gyula Kórház menedzsmentjének egyik tagja a kórházzal szerződésben lévő magánklinikának is tagja.

Pesti Imre kiemelte: azokra a szerződésekre, amelyek egy évnél rövidebb időtartamra szólnak, a fővárosnak, mint tulajdonosnak semmiféle ráhatása nincs, ezeket a szerződéseket a kórházigazgatók saját hatáskörükben köthetik meg.


Feltette a kérdést: egy magánklinikán vajon történhet-e tiltott őssejtkezelés anélkül, hogy az intézet dolgozói nem tudnak róla? Pesti Imre úgy fogalmazott: a főváros valamennyi területén, így az egészségügyi vezetésben is anomáliák vannak.

Hozzátette: a fővárosi egészségügyi bizottság szocialista és szabad demokrata szakpolitikusai nem tudják szakmai akaratukat érvényesíteni, mert a politikai akarat mindig erősebb, mint a szakmai érv.


A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználásával gyanúsít két külföldit és két magyar állampolgárt, akik a rendőrök szerint illegális őssejtkezeléseket végeztek több helyszínen; mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte múlt szerdán a bíróság. Lapinformációk szerint a gyanúsítottakat a Nyírő Gyula Kórház területén bérelt helyiségben fogták el - emlékeztet az MTI.

Legolvasottabb cikkeink