• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Árverésből támogatják az őssejtátültetést

Hírek Forrás: Weborvos

240 ezer forint gyűlt össze az Ecsettel az emlőrák ellen pályázat legjobb alkotásaiból rendezett árverésen.

A Magyar Rákellenes Liga a Lilly Hungária Kft., a Széchenyi Lions Club, valamint a Rotary Club támogatásával az „Élet-Képek: Ecsettel az emlőrák ellen" pályázatra beérkezett legjobb alkotásokból rendezett ma jótékonysági árverést. Az Országos Onkológiai Intézetben tartott aukción 204 ezer forint gyűlt össze, amelyet a Magyar Rákellenes Liga a leukémiás gyermekek gyógyítását segítő, őssejt-transzplantációhoz nélkülözhetetlen hűtőberendezés beszerzésére fordítja.

A Magyar Rákellenes Liga a Lilly Hungária Kft.-vel karöltve tavaly első ízben hirdette meg hazánkban az „Élet-Képek: Ecsettel az emlőrák ellen" című jótékony célú képzőművészeti pályázatot, hogy felhívja a közvélemény figyelmét erre a betegségre. Az eredetileg az amerikai Eli Lilly and Company által életre hívott pályázat célja emellett alkotásra ösztönözni mindazokat, akik a daganatos betegségek elleni küzdelemben képzőművészeti alkotással akarnak részt venni. A 2004 szeptemberében Magyarországon rendezett, egyedülálló, 24 órán át tartó festőmaratonon több mint 60 hivatásos művész és lelkes amatőr ragadott ecsetet, így csatlakozva a világméretű felhíváshoz.


A pályázatra világszerte 24 országból összesen 453 alkotás érkezett. A magyar részvétel kiemelkedő volt, a több mint 100 magyar alkotás közül a hazai zsűri által legjobbnak ítélt 50 pályamű részt vett azon a nemzetközi képzőművészeti pályázaton, melynek külföldi végállomása a londoni Royal College of Art-ban 2004. december 3-tól rendezett kiállítás volt.


A nemzetközi bemutatót magyarországi roadshow követte. Budapesten három helyszínen, az Onkológiai Intézetben, a Ráday utcában és az Almássy téren tekinthették meg az érdeklődők a legjobb alkotásokat.

Vasváry Artúrné, a Rákliga elnöke és Dr. Szabó László, a Lilly Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az árverés kapcsán bejelentette, hogy 2006 tavaszán az eddiginél szélesebb onkológiai témakörben szándékoznak meghirdetni a képzőművészeti pályázatot ésismét megrendezni a festőmaratont.