• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Győri kórház: elmosta az eső a meleg ebédet

Lapszemle Forrás: kisalföld.hu

A kár tízmilliós nagyságrendű, a konyha mellett, a dolgozóknak fenntartott étteremben is jelentős a beázás.

A Petz-kórházban kezelt több ezer beteg kedd és szerda hideg ételt kapott. Az ok: teljesen beázott a D épület, amelyben a cég konyhája, illetve a kórház étkezdéje is működik. A beázás pedig annak következménye, hogy néhány héttel ezelőtt a tetőt megbontották, a munkákkal pedig nem tudtak elkészülni, mire jött a mostani eső - írja a kisalfold.hu.

A tetőrekonstrukció kivitelezését megnyerő, Győr-Moson-Sopron megyei cég vezetője elmondta, a munkát november elején kezdték el. Arra a kérdésre, hogy miért kellett az egész, mintegy 1500 négyzetméternyi tetőt egyszerre megbontani, azt válaszolta: amikor a régi szigetelőréteget felszedték, akkor derült ki, hogy a korábbi (sok évvel ezelőtti) kivitelező egy PUR-hab-szerű anyagot használt szigetelésre, ami teljesen megszívta magát vízzel.

Aztán az is kiderült, hogy több helyen csupán kaviccsal töltötték fel a réseket, amely szintén nagyobb károkat okozott. Erre ők hiába tették volna rá a saját technológiájukat, bizonyos, hogy a 20–30 éves garanciális időt nem állja ki. Bontani kellett tehát. Azt is hangsúlyozta az építési vállalkozó, hogy a meteorológiai előrejelzéseket nézték, az esőre számítottak, a dugulással nem kalkuláltak. Az ügyvezető hozzátette, a felelősségbiztosításuk állni fogja azt a kárt, amelyet ők okoztak.

A kérdés – s azt már mi tesszük hozzá – nyilvánvalóan az, hogy a dugulás tényét kinek a kontójára írják. A kár mindenesetre tízmilliós nagyságrendű, mert túl azon, hogy a konyha beázott, a dolgozóknak fenntartott étteremben is jelentős a beázás.

A kivitelező végül azt mondta, számításaik szerint másfél-két héten belül végeznek a munkákkal. Az biztos, hogy hasonló helyzet még egyszer nem állhat elő, a vészhelyzet beállta óta a tetőn dolgoznak ennek elkerüléséért.

Dr. Tamás László János főigazgató elmondta, hogy csütörtöktől Budapestről érkezik a főtt étel, amelyet reményeik szerint a győri kórházban már fel tudnak melegíteni. Addig is a betegek a felszolgált étellel néhány mondatos tájékoztatást is kaptak, hogy miért hideg étel jut ebédre.