• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem lélegzett a csecsemő, rendőr sietett az édesanya segítségére

Lapszemle Forrás: bama.hu

Kisbaba életét mentette meg egy komlói rendőr május 16-án – adta hírül a Zsaru Magazin.

A legsötétebb rémálma vált valóra egy komlói édesanyának, amikor azt vette észre, hogy újszülött kisbabája nem lélegzik. Rémülten rohant ki a lakásból, fel az emeletre, hátha otthon találja a házban élő egészségügyi dolgozót. A kopogásra azonban senki sem válaszolt. Karjában a csecsemővel visszafutott, majd a szomszéd ajtaján kezdett dörömbölni. Akkor a kisbaba feje már kékülni kezdett. Az esetről a fiatal szolgálatirányító parancsnokkal a Dunántúli Napló beszélgetett.

Borjús András főtörzsőrmester így idézte fel az eseményeket: Valaki erőteljesen kopogott az ajtón. A szomszéd nő volt, karjában a pár hetes kisfiával. „Nem lélegzik! Kérem, segítsenek!" – mondta könyörögve. Első pillantásra tudtam, hogy nagy a baj. Felkaptam a picit, és átrohantam vele a lakásba. Közben hívtam a mentőket, akik javasolták, hogy amíg kiérnek, fektessem hasra, és gyengéden ütögessem meg a hátát. Próbáltam, de hiába, még mindig nem kapott levegőt. Akkor visszafordítottam, és ahogy annak idején a KRESZ-vizsgán, szájon át kezdtem lélegeztetni. Az első fújásnál azonban semmi sem történt. Könyörtelenül teltek a másodpercek, a baba pedig meg sem moccant. Végül a harmadik, negyedik befújásnál megmozdult a mellkasa, és áramlani kezdett a tüdejébe a levegő. Láttam, ahogy megelevenedik az arca, visszatér a színe – mesélt az első megkönnyebbült pillanatról Borjus András, aki így folytatta: - Akkor már tudtam, hogy túl vagyunk a nehezén. Addigra a mentők is kiértek, megvizsgálták, és vitték a kórházba. Azóta többször beszéltem az édesanyával, napokkal később is a történtek hatása alatt állt. Megértem, hiszen majdnem elveszítette a gyermekét.

Nyolc éve dolgozom rendőrként, szerencsére, az ilyen helyzetekben nem szoktam pánikba esni. Ez a tulajdonságom már sokszor kihúzott a bajból, és ennek így kell is maradnia, hiszen a családomnak tudnia kell, hogy számíthat rám – tette hozzá a főtörzsőrmester.

Bár az édesanya halálra rémült, úgy tudjuk, az esetnek végül nem lettek súlyos következményei: a csecsemőt pár nap múlva hazaengedték a kórházból – jegyzi meg a portál.