• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Pásztó fejlődik, Mikola örül

Lapszemle Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Az a cél, amit az intézmény zászlajára tűzött, egybehangzik az egészségügyi kormányzat álláspontjával.

A közelmúltban helyezték el a pásztói Margit Kórház területén egy új szakrendelő alapkövét. Az ünnepélyes eseményt követően sajtótájékoztató keretében adtak számot az új fejlesztésről. Sisak Imre, a város polgármestere elmondta, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében egy nyertes, csaknem hétszázhetvenmillió forintos uniós pályázati támogatás segítségével valósul meg a „SANSZ2 Pásztó a betegekért" című projekt.


A beruházást dr. Boczek Tibor, az intézmény igazgatója ismertette. - Több éves kemény munka eredményeként valósulhat meg ez az 1200 négyzetméteres szakrendelő, így az egészségügyi intézményünk olyan komplexummá válik, amelynek valamennyi infrastrukturális része tíz évnél fiatalabb lesz - fejtette ki az igazgató, hozzátéve: a fejlesztés megvalósulásával a pásztói kistérség közel huszonnégyezer lakosa egy XXI. századi, színvonalas egészségügyi intézmény szolgáltatásait veheti majd igénybe.


Mint mondta, az a cél, amit az intézmény zászlajára tűzött, egybehangzik az egészségügyi kormányzat álláspontjával: lakóhelyükhöz közel és minél olcsóbb ellátással tudják a lakosok teljes körű gyógyulását szolgálni. A beruházással - amely a tervek szerint szeptemberre befejeződik - megépül egy nyílt forgalmú gyógyszertár, az épület gazdaságos fenntarthatósága érdekében pedig alternatív energiahordozókra épülő fűtőrendszert alakítanak ki. Emellett az épületet komoly informatikai hálózattal, valamint egy teljes körű orvosi és gépműszerparkkal szerelik fel.


- A kormányzat az ágyszámokat és a kórházak számát nem fogja csökkenteni, meg fogja őrizni az egészségügyben azokat a kapacitásokat, amelyekre országunk beteg népének szüksége van - fejtette ki Mikola István, hozzátéve: örül, hogy újabb fejlesztés indul meg a pásztói kórházban, ami meg fogja tartani ezt az intézményt és kiteljesíti a járóbeteg szakellátást. Az embereknek ugyanis az a jó, ha minél több és jobb gyógyító szolgáltatást tudnak elérni a lakóhelyük közelében. Mint mondta, az intézmény tavaly elnyerte az „Év kórháza" díjat, ez is jelzi, hogy a szakma is nagyra értékeli teljesítményét és a lakók is elismerik tevékenységét.

Legolvasottabb cikkeink