• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Több a zöldség és a hús a sótlan menzakosztban

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Zöldség és hús bőven jut a megreformált, sótlan menzaételekbe.

Végigettük a tegnapi menüt a gyerekekkel, és megállapítottuk: gyerek és felnőtt másképpen vélekedik arról, milyen a jó étel. Mint arról már többször beszámoltunk, szeptember elsején életbe lépett a közétkeztetési előírásokat tartalmazó a jogszabály. A törvényalkotókat a jó szándék vezérelte: egészséges és változatos ételt kapjanak a gyerekek az iskolákban, óvodákban. Több tejtermék, gyümölcs és zöldség, valamint sovány húsok – ezek ellen senkinek sem lehet kifogása. A só és a cukor drasztikus visszafogása azonban még az olyan ételeket is elrontotta, melyeket eddig mindenki imádott a menzán – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

A legfájóbb a paradicsomleves. Mindenki azt magasztalta legjobban, de cukor nélkül már lehetetlen olyanra elkészíteni, mint korábban – mondta egy pedagógus, aki korábban rendszeresen étkezett a menzán, mostantól csak belekóstol, mit adnak a gyerekeknek, ő maga nem tudja megenni.

A portál által megkérdezett diákok szinte kivétel nélkül azt mondták: jó a menza.

Szegeden már korábban bevezették azokat a reformokat, amelyekre most a törvény is kötelez minden közétkeztetőt, így vannak tapasztalataink – mesélte a pedagógus, hozzátéve azt is, az egészséges menzán valahogy mindennek egyeníze lett. Más fűszereket kezdtek el használni, ez a szokatlan, új ízvilág pedig szerintem nem jó.

Az Szegeden is újdonság, hogy a héten ismét sótlan lett az összes étel. Korábban egyszer már próbálkozott azzal a Suli-Host, hogy a törvényben előírt sómennyiséggel főzött, akkor azonban annyi lett hirtelen a moslék, hogy visszaálltak az eredeti receptekre. Az új tanévtől erre nincs lehetőség.