• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Túl van a csődveszélyen a pásztói kórház

Lapszemle Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

A társadalombiztosító által meghatározott és számukra elérhető maximális pénzösszegeket a kórház teljes egészében megkapta.

Dr. Boczek Tibor kórházigazgató-főorvos közölte, mind gazdaságilag, mind szakmailag elmondható, hogy egy nagyszerű szakembergárdával a gazdasági nehézségek és a válsághelyzet ellenére az intézmény megőrizte stabilitását és jelen pillanatban pozitív szaldós tartománnyal működik. Nagyon sok intézkedést hoztak meg már a 2007-es évtől kezdődően, amikor gazdasági mélypontra, csőd közeli helyzetbe jutott a kórház. Nyolcvanmillió forintnyi szállítói tartozás helyzetéből indultak el, ezt a 2009-es évre mínusz tizennégymillió forintos tartozásra sikerült lecsökkenteni és el lehet mondani, hogy idén februártól a kórháznak lejárt szállítói tartozása nincs.

A profilok közül kiemelte az ortopédiát, ami ugyan jelenleg csak fizetős szolgáltatás. A társadalombiztosító által meghatározott és számukra elérhető maximális pénzösszegeket a kórház teljes egészében megkapta, sőt, a társadalombiztosító által elfogadott volumen felett többletmunkát is végeztek, amelyet nem finanszíroztak, de továbbra is azt az irányelvet és szemléletet követik, hogy egy betegnek mindazt, ami a gyógyuláshoz szükséges, ha segítségért fordul intézményhez meg kell, hogy kapjon.

Az intézmény működéséhez önmagában a társadalombiztosítási finanszírozás önmagában nem elégséges. Ahhoz, hogy ma is stabilan működhetnek, nagymértékben hozzájárulnak a szolgáltatásokból, bérleti díjakból, a nem OEP-finanszírozott ellátásból származó saját bevételek, amelyek megközelítik az összbevétel 15 százalékát – fejtette ki dr. Boczek Tibor.

A 2010-es évvel kapcsolatban a kórházigazgató elmondta, további szakmai fejlesztéseket tűztek ki célul. Várhatóan a nehéz gazdasági helyzet és környezet ismeretében továbbra is meg kívánják őrizni stabil gazdasági helyzetet, és reményeik szerint az év harmadik negyedévére megvalósul a már oly' sokszor emlegetett és áhított, pályázat útján megépülő járóbeteg szakrendelő. Ennek keretei között nem csak az új 1200 négyzetméteres épület valósul meg, hanem többek közt gyógyszertárat kívánnak üzemeltetni. Ezen pályázat keretén belül végre méltó helyre költözhet a gyermek alapellátás is – tette hozzá dr. Boczek Tibor.

Legolvasottabb cikkeink