• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Külföldön élő 27 éves két problémája

Orvos válaszol

Két problémém is lenne, az egyik, mintha meg lennék fázva, náthás vagyok, kapar a torkom, viszont lázasnak nem érzem magam, nagyon fáradtnak érzem magam, viszont aludni nem tudok, mintdig riadva ébredek és olyan gyenge vagyok,hogy félek bármit is megfogni, úgy érzem összeesek, és remegek, valamint székrekedesem is van. Mivel külföldön vagyok, nem tudom mit szedjek. Rubophent és Neocitrant szedtem az elmúlt napokban. Influenza lehet?

A másik kérdésem, ami nem kapcsolódik, hogy néha olyan görcs jön rám az arcom bal oldalán, ami a nyakamtól a fülemig húzódik és nem igazán tudok közben beszélni sem, érzem meg a torkomban is. Ez nem tudom mi lehet, remélem nem túl komoly. (27 éves vagyok)

Biztos segítséget nem tudok adni ilyen kevés és bizonytalan információ alapján. Ha náthás és kapar a torka a NeoCitrán port szedheti. A torok ettől is kaparhat, allergiától is , stressztől is és még sokmindentől. A székrekedés lehet a megfázástól, a gyengeségtől, a szorongástól egyaránt.Azt, amit görcsnek nevez, nem tudom értelmezni. Természetesen lehet görcs is.Lehet, hogy Ön olyan helyzetben illetve körülmények között él most, hogy az összes tünete pszichés. Ezt nem tudom levelezés során eldönteni.Az biztos, hogy ki van fáradva, nem tud ellazulni, és szervi panaszai is vannak. Valószínűleg nincs lehetősége orvoshoz fordulni. Gyógyszertárban kérhet vény nélkül kapható nyugtatót, vagy kedély javítót, stresszoldót - általában hozzászokástól nem kell tartani, mert ezek legtöbbje gyógynövényből készül. Rövid kikapcsolódás nagyon hasznos volna. Ha megírja az országot, akkor valószínűleg tudok Önnek gyógyszernevet is írni. Ha újra jelentkezne, akkor adjon jeligét a levelének, írja meg azt, hogy lány-e, vagy fiú, volt-e valami komolyabb betegsége, van-e  valamiféle biztosítása, mennyi ideje van külföldön és várhatóan meddíg és talán azt, mit és mennyit dolgozik naponta. Ezeket a válaszlevélben nem fogjuk közölni, de célzottabban tudnánk tanácsot küldeni Önnek. Üdvözlettel
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink